Na Uskrsnu nedjelju u koruškom Radentheinu dogodila se tragična prometna nesreća u kojoj su poginule dvije osobe, a Hrvat je ozlijeđen.

Kako prenosi Fenix navode njemačkog lista Heute, 22-godišnjak iz okruga Spittal/Drau vozio se svojim automobilom oko 5.35 sati ulicom Millstätter Bundesstraße, B 98, dolazeći iz Döbriacha u pravcu Radentheina.
 
U isto vrijeme, pješačkom stazom hodale su tri osobe, 39-godišnjak, 34-godišnjakinja, oboje iz okruga Spittal/Drau, te 37-godišnji Hrvat s prebivalištem u Donjoj Austriji.

Vozač je sletio s ceste, na nogostup i biciklističku stazu uz cestu i udario u dvoje ljudi koji žive u okrugu Spittal. Treću osobu, hrvatskog državljanina, vozilo je okrznulo.
 
Mjere reanimacije koje je izvršila ekipa hitne medicinske pomoći na dvije osobe koje su frontalno pogođene na mjestu nesreće nisu bile uspješne. Liječnik hitne pomoći mogao je samo utvrditi smrt njih dvoje.

Treća osoba zadobila je ozljede neutvrđenog stupnja te ga je spasilačka ekipa prevezla u KH Spittal/Drau.
 
Alkotestom je utvrđeno da je vozač bio u teškom alkoholiziranom stanju. Na licu mjesta oduzeta mu je vozačka dozvola. Policija ne navodi identitet ni nacionalnost pijanog mladića.

Vozača je spasilačka služba odvezla u LKH Villach s lakšom ozljedom. Nakon završetka očevida , konačno izvješće bit će poslano državnom odvjetništvu u Klagenfurtu.

Izvor: Hercegovina.info

error: Content is protected !!