U konkurenciji Festivala komedije “Mostarska liska“, koji će ove godine biti održan od 20. do 27. svibnja, bit će izvedeno sedam predstava, odabranih nakon prijava pristiglih iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, i Sjeverne Makedonije.

Inače, na 19. Međunarodni festival komedije “Mostarska liska“ 2022. godine prijavilo se 35 predstava.

“Veliki broj prijavljenih predstava potvrđuje da je Mostarska liska zaista prepoznatljiva manifestacija koja je tijekom godina izrasla u jedan od najznačajnijih teatarskih festivala u regiji“, priopćili su iz Narodnog pozorišta Mostar.

Mostarska će publika u razdoblju od 20. do 27. svibnja uživati u sedam predstava koje je za ovo izdanje festivala odabrala selektorica doc. dr. Tina Laco, sveučilišna profesorica, glumica i teatrologinja.

Riječ je o predstavama „Eling“,( Simon Bent / redateljica Alma Lapajne) u izvedbi Narodnog pozorišta Mostar, “Predstava u selu Mrduša Donja”, (Ivo Brešan/ redatelj Mustafa Nadarević) u produkciji Narodnog pozorišta Tuzla, “Dvostruki aksl“, (Dražen Šivak/ redatelj Dražen Šivak), u produkciji  Kazališta Grupa/Teatar &TD, Hrvatska, te “Ženski razgovori ±1” ( Dragan Komadina, Biljana Čekić i ansambl predstave), u izvedbi Hrvatskog Narodnog kazališta Mostar.

Među odabranim također su i predstave “Protekcija“ ( Branislav Nušić/ redatelj Kokan Mladenović), u produkciji  Narodnog pozorišta Sarajevo, “Revizor“, (Nikolaj Vasiljevič Gogolj/ reditelj Jana Maričić), koju izvodi Knjaževsko-srpski teatar Kragujevac, Srbija te  „Lutka“, ( Miro Gavran/ redatelj Adis Bakrač) u produkciji Pozorišta mladih Sarajevo.

Festival će biti popraćen i bogatim off-programom, a o rasporedu događanja, kao i samih predstava, javnost će biti pravovremeno obaviještena, poručili su iz  Narodnog pozorišta Mostar.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!