Branko M. (70) morat će platiti 717 kuna i 6 lipa kazne zbog vrijeđanja i omalovažavanja državnih institucija, stoji u prekršajnoj presudi Općinskog suda u Bjelovaru.

Spomenuti je proglašen krivim jer je oko 12.20 sati na parkiralištu trgovačkog centra KTC vrijeđao i omalovažavao državno tijelo, a to je učinio tako što u tovarnom prostoru teretnog automobila marke Mercedes Benz njemačkih registracije montirao metalni nosač.

Na taj nosač je zatim postavio metalnu ploču na kojoj je s jedne strane na hrvatskom jeziku, a sa druge strane na njemačkoj jeziku ispisao natpis ”Sudstvo podržava kriminal. HR povratnici moraju platiti pravdu ili je život ugrožen!”.

Vozio i lijes s križem

U teretni prostor je postavio i drveni lijes na koji je stavio drveni križ. Sud mu je presudom sve nabrojene predmete trajno oduzeo.

Kako stoji u presudi, policija je dobila dojavu o događaju zbog čega je patrola, izašla na teren. Vozilo su zatekli na parkiralištu, a vlasnik se naknadno došetao iz trgovačkog centra.

Inače, čovjek je optužen i osuđen po čl 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira koji je propisao da onaj tko vrijeđa i omalovažava državne organe, odnosno službene osobe u vezi njihove dužnosti, bit će kažnjen novčanom kaznom do 800 kuna ili kaznom zatvora do 30 dana. Kako je pojasnio na sudu, na to se odlučio jer je revoltiran dugotrajnošću sudskih postupaka u koje je uključen, piše Bjelovar live.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!