Iz vukovarsko-srijemskih ogranaka Mosta i Domovinskog pokreta u utorak su zatražili ostavku župana Damira Dekanića jer je dan uoči Uskrsa, kao suvozač i pod utjecajem alkohola, u službenom županijskom automobilu sudjelovao u prometnoj nesreći.

Župan Damir Dekanić priopćenjem je potvrdio da je pod utjecajem alkohola kao suvozač u službenom automobilu bio sudionikom prometne nesreće, pri čemu vozač nije bio alkoholiziran niti je u nesreći bilo ozlijeđenih, a izrazio je spremnost podmiriti štetu nastalu udarom u parkirano vozilo u dijelu koji ne pokrije osiguranje.

Predsjednica Mostova Kluba županijskih vijećnika Kristina Bakula prozvala je vukovarsko-srijemsku Policijsku upravu jer se još nije oglasila o tom događaju, ističući da pravila trebaju vrijediti za sve jednako, “a ne da jedna pravila vrijede za HDZ-ove političke elite, a druga za obične građane”.

– Paradoksalno je da je policija odmah uhitila 72-godišnjaka koji je na društvenim mrežama ironično napisao da premijera treba gađati jajima, no kada je u pitanju osoba poput župana koja je pod protektoratom HDZ-a čijim je službenim autom izazvana prometna nesreća, onda nadležne institucije, počevši od Ureda župana do policije, šute danima bez ikakve reakcije, priopćili su iz Mosta.

Neopozivu ostavku župana Dekanića traže i iz Domovinskog pokreta.

– Župan Dekanić je po njegovom priznanju bio u autu i pod utjecajem alkohola od 1,44 promila, ali pokušava zataškati nesreću, a po našim saznanjima od više svjedoka, bio je sam u autu pa ispada da je uspješniji pronalazač od Rimca koji već pet godina pokušava napraviti autonomno vozilo bez vozača, a Damir Dekanić ga je već izmislio i vješto čuva patent za sebe, priopćili su.

U Domovinskom pokretu od nadležnih institucija traže da objave punu istinu o prometnoj nezgodi, a od predsjednika HDZ-a i Vlade premijera Andreja Plenkovića da se javno očituje “podupiru li sramotno i neodgovorno ponašanje Damira Dekanića, ili će učiniti sve da sačuvaju njegovu fotelju koja im je izgleda važnija od pravde i sigurnosti naših građana”.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!