Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić potvrdio je da je pod utjecajem alkohola dan uoči Uskrsa kao suvozač u službenom automobilu bio sudionik prometne nesreće, izrazivši spremnost podmiriti štetu nastalu udarom u parkirano vozilo u dijelu koji ne pokrije osiguranje.

– U spomenutoj nezgodi sudjelovao sam kao suvozač u službenom automobilu Vukovarsko-srijemske županije, a kojim je na moju zamolbu upravljao K.B. Ulaskom u selo Cerna došlo je do gubitka kontrole nad vozilom koje je udarilo automobil koji je bio parkiran uz cestu, priopćio je župan Damir Dekanić i ispričao se svima koji su pretrpjeli štetu.

Naveo je da mu je policija izmjerila 1,44 promila alkohola u krvi, a kod vozača nije utvrđena prisutnost alkohola u krvi.

Dekanić je istaknuo da je u nezgodi nastala samo materijalna šteta na vozilima i izrazio spremnost podmiriti sve oštećene strane u onoj mjeri u kojoj to ne učini osiguranje.

– Iskoristio bih ovu priliku za duboku ispriku svima koji su u ovoj nezgodi pretrpjeli bilo kakvu materijalnu štetu ili su na bilo koji drugi način bili uznemireni na dan Uskrsa. Osjećam odgovornost za ovaj događaj, ali mi je žao što će jedan eksces zasjeniti ogroman trud i rad koji sa svojim timom ulažem u proteklih godinu dana u radu županije, poručio je.

U tolikom broju aktivnosti i prijeđenih kilometara nažalost se dogode i ovakve stvari, dodao je .

Nesreća se dogodila na Veliku subotu, a o tom događaju PU vukovarsko-srijemska još se nije oglasila.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!