Na vukovarskom odlagalištu otpada ‘Petrovačka dola’, koje se nalazi na izlazu iz Vukovara prema naselju Petrovci, 25. travnja će započeti probna iskapanja u potrazi za nestalima iz Domovinskog rata.

Prema neslužbenim informacijama na ‘Petrovačkoj doli’ utvrđeno je postojanje još jedne masovne grobnice koja krije više tijela. Spominje se mogućnost kako je tamo pokopano i 20-ak tijela.

Navodno kako se o postojanju masovne grobnice zna već neko vrijeme te da je ovo samo nastavak istrage u koju su uključeni MUP RH i SOA, piše Večernji list

– Tek će iskapanja nam potvrditi o čemu je riječ, jesu li tamo pokopana neka tijela i ako jesu koliko njih.

Prema informacijama s kojima sada raspolažemo uskoro ćemo imati još jednu masovnu grobnicu na području Vukovara. Sada ćemo pretražiti cijelu „Petrovačku dolu“ – rekla je Večernjku jedna osoba uključena u potragu za nestalima, a koja je željela ostati anonimna. Inače, odlagalište „Petrovačka dola“ trebalo je biti zatvoreno još prije Domovinskog rata jer su njegovi kapaciteti odavno popunjeni.

U potrazi za nestalima u neposrednoj blizini odlagališta su prije nekoliko godina pronađeni posmrtni ostaci četiri osobe za koje se poslije utvrdilo da su prvo bili pokopani na odlagalištu, a onda njihovi posmrtni ostaci prebačeni.

Skori početak probnih iskapanja na području Vukovara nedavno je najavila i ravnateljica Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja Ivona Paltrinieri ne navodeći lokacije gdje će se ekshumacije odvijati. S područja Vukovara danas se traga za 386 osoba.

/HMS/

error: Content is protected !!