Rusko veleposlanstvo u Crnoj Gori je 18. travnja objavilo da je crnogorskom ministarstvu vanjskih poslova poslalo upozorenje u kojem se traži pojašnjenje tweeta u kojem piše da ministarstvo prekida diplomatske odnose s Rusijom.

“Ispričavamo se javnosti zbog teške pogreške u ranije objavljenom izvješću u kojem je pogrešno navedeno da su brojne sankcije provedene u djelo, umjesto da budu samo spomenute”, priopćila je tiskovna služba ministarstva.

Obrisali tweet

U ponedjeljak je rusko veleposlanstvo u Crnoj Gori reklo TASS-u da je ministarstvu vanjskih poslova te zemlje poslano upozorenje kojim se traži pojašnjenje objave na Twitteru u kojem crnogorsko ministarstvo tvrdi da prekida diplomatske odnose s Rusijom.

Ranije u ponedjeljak ministarstvo vanjskih poslova objavilo je izjavu ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića koji je najavio prekid diplomatskih odnosa s Rusijom, no tweet je nekoliko sati kasnije uklonjen.

Prema izvješću, Radulović je na sastanku o korištenju antiruskih sankcija zbog sukoba u Ukrajini pozvao državne institucije Crne Gore da provedu “ograničenja koja je vlada uvela protiv Rusije”. Ministarstvo vanjskih poslova komentiralo je tweet objavom popisa mjera koje je naložila vlada, uključujući “raskid diplomatskih odnosa, potpuni ili djelomični prekid gospodarskih odnosa” te kontakata logistike, pošte između dvije zemlje kao i drugih usluga.

Na popisu su bili i vojni embargo, ograničenje ulaska, ulaganja, primanja uplata i druge sankcije, javlja TASS.

Izvor:index.hr

error: Content is protected !!