Nogometaši Osijeka dolaze u goste Rijeci ove subote u još jednom velikom derbiju. Iako su Riječani sve dalje od naslova, Osijek mora ići po sva tri boda ako žele nastaviti utrku s Dinamom i Hajdukom. 

Susret na Rujevici su najavili trener Osijeka Nenad Bjelica i veznjak Mijo Caktaš:

– Atmosfera je najbolja moguća , nema LeovcaŠkorićaJugovca Malenice. Imam širok kadar, svi koji su na raspolaganju, dosad su to odradili na najbolji mogući način. Vjerujem da na teškom gostovanju možemo doći do tri boda, rekao je Bjelica te dodao: 

– Velika odgovornosti, ali i agresivnost, veliki momčadski duh i kvaliteta je ono što nam treba. Igramo protiv momčadi koja i nije u najboljoj formi, ali oni imaju kvalitetu. On imaju još samo teorijske šanse za naslov. Zaostaju 11 bodova za prvom momčadi. Ali oni mogu biti jako neugodni. Igrat će opušteno, zato tražim od svoje momčadi da igraju na top nivou.

Caktaš najavljuje susret:

– Mislim da smo ovaj tjedan radili dobro, maksimalno smo se pripremali. I zadnju utakmicu smo igrali dobro, ali nismo došli do pobjede. Gledat ćemo samo sebe, znamo da ova utakmica ima veliku težinu. Sami sebi nećemo stavljati pritisak. Ostalo je još pet utakmica, prvi korak je Rijeka. Najbitnije je da se osvoje tri boda. Nije bitno tko će zabiti gol.

O penalima: 

– Osjećao sam se da sam spreman, ali promašio sam. Ipak, mislim da sam se vratio na najbolji mogući način. 

O događajima nakon derbija u srijedu, o smjeni Kopića: 

– Ne znam tko je smijenio Kopića, ne bih vodio brigu o drugima. Dinamo zna najbolje što radi. Nije to moj posao. Ne guraj nos gdje ti nije mjesto. 

O susretima s Rijekom: 

– U svim utakmicama protiv Rijeke smo se dobro pokazali, u Kupu su detalji odlučili, ja se nadam da ćemo ostvariti tu pobjedu koju žarko želimo. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!