U Kulturnom centru u Ljubuškom danas je upriličeno svečano potpisivanje ugovora sa dobitnicima sredstava Grada Ljubuškog za projekte s područja kulture i sporta.

Grad Ljubuški će u ovoj godini financijski pomoći čak 75 projekata iz oblasti kulture i sporta, te su danas gradonačelnik Vedran Markotić, predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić i njihovi suradnici s predstavnicima udruga i sportskih klubova potpisivali ugovore o financijskoj podršci u ukupnom iznosu od 260.500 KM.

Za 36 projekata iz područja kulture izdvaja se 90.000 KM, te za 39 projekata iz područja športa 170.500 KM.

„Prošle godine smo uveli jednu novu praksu da raspisujemo natječaj za sredstva koja su u gradskom proračunu odobrena za sport i kulturu. Ove godine je bio drugi poziv i svi naši klubovi i udruge koje se bave kulturom i promocijom kulture na području grada su se mogli prijaviti. Naša intencija je da te udruge i pojedinci, koji puno doprinose životu grada i obogaćuju život nas sviju, mogu znati na koliko sredstva mogu računati u tekućoj godini. Mi smo njima duboko zahvalni na svemu što rade na promociji grada. Veselimo se uspjesima naših klubova, a naravno i zahvalni smo i svim kulturnim udrugama i pojedincima na svemu što rade,  od pisanja romana, našim slikarima, pjesnicima… Svi oni obogaćuju život ovog grada i bez njih Ljubuški ne bi bio ovo što jest“ izjavio je Markotić.

On je dodao kako je ovo samo mala pomoć klubovima i kulturnim udrugama i pojedincima za sve ono što rade u Ljubuškom.

„Nadamo se da ćemo u idućim godinama, kada budu bolja vremena, ovaj iznos moći značajno podići i da ih još više podupremo“, zaključio je Markotić.

Što se tiče sporta, Grad Ljubuški će u ovoj godini najviše sredstava dodijeliti ljubuškoj sportskoj instituciji Izviđaču koji dobiva 60 tisuća maraka, a odmah iza njih je NK Ljubuški koji će od Grada dobiti 30 tisuća maraka. Grad je podržao i druge sportove poput boksa, biciklizma, futsala, paraglidinga, cheerleadinga, borilačkih vještina, odbojke, šaha i tenisa…

Na području kulture, Grad će financijski pomoći organizaciju Ljubuškog jazz festivala, Ljubuškog karnevala, nabavu opreme za samostansku knjižnicu, Božićni koncert u Studencima, Ljubuški teatar fest, Večer sjećanja na Antasa Mucića te brojne druge kulturne projekte.

„Ova pomoć jako puno znači i djeci i nama koji smo u upravi kluba da realiziramo sve ono što djeca zaslužuju i zahvaljujem se gradu i svima koji su prepoznali naš rad i nagradili ga dodatnim sredstvima“, istaknula je Marijeta Prskalo, ispred Odbojkaškog kluba Libero Ljubuški.

Među aplikantima koji su ostvarili pravo na potporu je i mladi glumac Domagoj Nižić s projektom Ljubuški teatar fest.

“Planiramo trajanje festivala je četiri dana. Možemo ponuditi kvalitetan kazališni repertoar. Zabavni program, radionice za djecu te multimedijalni program koji će okupiti sve ljude i dati kvalitetan sadržaj. Cilj je da Ljubuški dobije svoj mjesečni repertoar predstava, gostovanja i sl.” otkrio je Nižić.

Poslušajte što smo snimili danas

Ivan Herceg / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!