Slađan Bevanda, ministar unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, danas je u sklopu redovitih aktivnosti posjetio Policijsku stanicu Čitluk, gdje je održao sastanak s Marinom Radišićem, načelnikom općine Čitluk i Željkom Ostojićem, zapovjednikom PS Čitluk. Na redovitom radnom sastanku razgovarano je o rješavanju pitanja vezanih za prostor Policijske stanice Čitluk, postavljanju radara za kontrolu brzine prometa, mogućnostima izgradnje objekta za Policijsku ispostavu Međugorje te o brojnim aktualnostima.

U izjavi za novinare nakon održanog sastanka ministar Bevanda podsjetio je kako su prije dvije godine obnovljeni krovište i fasada PS Čitluk uz podršku Vlade Federacije i Vlade HNŽ, kao i kako je MUP vlastitim sredstvima još ranije obnovio unutrašnjost PS Čitluk.

– Nakon svih navedenih radova PS Čitluk izgleda mnogo bolje i uvjeti za rad su popravljeni, a u narednom razdoblju pokušat ćemo u ovu zgradu smjestiti i CIPS. Za nešto ovakvo bit će potrebno riješiti pitanja sa vlasnicima tri stana koji se nalaze na katu. Na ovaj način mogli bismo urede PS Čitluk smjestiti na katu, dok bi u prizemlju uredili prostor za CIPS kao što smo to već uradili u Mostaru i Jablanici, a nešto slično ove godine će biti urađeno i u Čapljini. To su moderni prostori za izdavanje osobnih dokumenata koji su potrebni svim općinama pa tako i općini Čitluk – izjavio je ministar Slađan Bevanda.

Inače, Vlada HNŽ prošle je godine donijela odluku o izdvajanju 100.000,00 KM za pomoć Općini Čitluk u svrhu kupovine jednog od stanova smještenih u zgradi PS Čitluk, a na nedavno održanoj sjednici Općinsko vijeće Čitluk ovlastilo je načelnika Radišića za potpisivanje ugovora o kupoprodaji stana te se ministar Bevanda nada da će na sličan način biti riješeno pitanje preostala dva stana i da će nakon toga prostor PS Čitluk biti adekvatno uređen za duže predstojeće razdoblje.

– Više puta smo isticali kako ćemo prilikom iduće nabavke radara za kontrolu brzine u prometu planirati nabavku radara za općinu Čitluk. Vlada HNŽ je prije par dana donijela odluku da ćemo ići u nabavku tri radara, od kojih će jedan biti postavljen ovdje u Čitluku. Riječ je o modernim, visokosofisticiranim radarima kakve već imamo instalirane u Mostaru, Čapljini i Konjicu. Ove godine ćemo to uraditi u Čitluku, Stocu i Jablanici i na taj način zasigurno povećati sigurnost prometa – istaknuo je ministar Bevanda.

Uz razgovore o dvije navedene teme sudionici radnog sastanka razgovarali su o mogućnosti gradnje novog objekta za potrebe Policijske ispostave Međugorje koji bi bio smješten u neposrednoj blizini lokacije koju je Općina Čitluk osigurala za gradnju zgrade ambulante i hitne službe. Također, u razgovoru ministar Bevanda, načelnik Radišić i zapovjednik PS Čitluk Ostojić osvrnuli su se na nedostatak policijskih službenika i namještenika prouzrokovan neimenovanjem policijskog komesara.

Ovaj problem odražava se na rad svih policijskih stanica na području županije, no ministar Bevanda ocijenio je kako rukovodstvo PS Čitluk, policijski službenici i ostali djelatnici rade jako dobar posao i da je sigurnosno stanje na području općine Čitluk jako dobro na zadovoljstvo menadžmenta Ministarstva, priooćili su iz MUP-a HNŽ.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!