Prva dama Ukrajine Olena Zelenska kaže da rat nije promijenio njenog muža, već je samo otkrio njegove kvalitete svijetu, uključujući i odlučnost da prevlada.

Zelenska, govoreći u intervjuu za poljski list Rzeczpospolita objavljenom u petak, također kaže da nije vidjela svog supruga predsjednika Volodimira Zelenskog otkako je Rusija napala Ukrajinu.

– Od 24. veljače viđam svog muža baš kao i vi – na TV-u i na videima njegovih govora – rekla je ona.

Optužila je Rusiju da pokušava da izvrši genocid nad ukrajinskim narodom, te izrazila suosjećanje sa svima onima koji su bili primorani napustiti svoje domove, javlja AP.

– Volio bih da mogu zagrliti svakog od njih. Lako je zamisliti težak put kroz koji su prošli, bježeći iz podruma ili bunkera u Mariupolju, od pucanja iz Harkova, iz okupirane regije Kijev, pa čak i iz Lavova ili Odese, koji su također bili pod vatrom ruskih projektila – rekla je ona u intervjuu.

Novine su je, jasno navodeći da su intervjuisale Zelensku na daljinu i ne otkrivajući njenu lokaciju, pitale da li je rat promijenio njenog muža.

– Rat ga nije promijenio – odgovorila je.

– On je oduvijek bio čovjek na kojeg se možete osloniti. Čovjek koji nikada neće iznevjeriti. Koji će izdržati do kraja – kazala je ona.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!