Svečano otkrivanje spomen-obilježja civilnim žrtvama Domovinskog rata bit će upriličeno u utorak, 3. svibnja na 30. godišnjicu napada agresorske JNA na civile Ljubuškog, čime će biti odana počast nevino stradalima žrtvama.

U 9.30 sati u crkvi svete Kate služiti će se sveta misa zadušnica, dok će u 10 sati u Ulici fra Lovre Šitovića uslijediti otkrivanje spomen-obilježja, molitva i posveta te polaganje vijenca i paljenje svijeća obitelji žrtava, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnika Grada Ljubuškog i Županije Zapadnohercegovačke.

Podsjetimo, dana 3. svibnja 1992. godine u popodnevnim satima došlo je do napada JNA na Ljubuški. Na uži dio grada ispaljene su 54 rakete kalibra 128 mm, život su izgubili najmlađi sugrađani brat i sestra – devetomjesečni Filip Kraljević i desetogodišnja Ivana Kraljević, oboje djeca Zdravke i Marka Kraljevića.

Prilikom napada teško je ranjena Radmila Bradvica rođena 1957. godine, koja je i preminula u bolnici od zadobivenih ozljeda 17. svibnja, a ozlijeđeni su Muhamed Ibrulj, Amela Ibrulj, Đula Omerhodžić, Drago Herceg, Jasna Boras i Erna Smajihodžić.

Bio je to treći u nizu napad velikosrpskog agresora na područje Ljubuškog.

Odlukom Gradskog vijeća prošle godine, datum 3. svibnja je uvršten među značajne datume vezane za Domovinski rat kao Dan civilnih žrtava Domovinskog rata Grada Ljubuškog.

Izvor: Ljubuski.ba

error: Content is protected !!