Nakon godinu dana, a prvi put u tekućoj sezoni „pao“ je i Borac m&tel, u derbiju 25.kola bolji od njega bio je Izviđač 36:29 (19;12). I prije godinu dana, također u Ljubuškom, Izviđač je slavio i ta je pobjeda bila presudna za titulu.

Nakon početnih izjednačenih pet minuta krenuo je domaćin, prvo je u 6.minuti bilo 4:2, minutu kasnije 5:2, a tri gola prednosti Izviđač je imao do 12.minute kada je poveo sa četiri gola prednosti (9:5). Zanimljivo je da je u tih 12.minuta gostujući vratar Berin Brkić imao pet obrana, od čega tri zicera što je goste spasilo prave katastrofe u prvom dijelu prvog poluvremena.

Izviđač je izvanredno igrao u obrani, vratari Ivan Herceg i Haris Suljević skinuli su samo tri lopte u prvom dijelu, a Izviđač je do odmora imao šest golova prednosti (19:12). Treba istaknuti odličnog Milana Vukšića koji je u prvih trideset minuta zabio sedam golova, od toga dva sa sedam metara.

U nastavku još bolja igra domaćina, u 36.minuti bilo je plus osam (23:15) i činilo se da je Borac definitivno pao. Međutim, malu opuštenost gosti su kaznili, od 39.- 49.minute spustili su prednost domaćina na četiri gola 28:24. Zanimljivo je da su skauti prije toga imali igrača viška, u jednom trenutku i dva i nisu to iskoristili pa su gosti zaprijetili.

Možda i ključni trenutak na utakmici je ulazak mladog Aldina Alihodžića na vrata Izviđača koji je gostima skinuo čisti zicer za dolazak na minus tri. Nakon toga ponovo je krenuo Izviđač koji pet minuta kasnije ima plus osam (33:25), a za to je najzaslužniji Mladen Bošković koji je s krila nemilosrdno punio gostujuću mrežu, posebno u trenucima kad se „lomio“ rezultat.

Kod Izviđača najefikasniji je bio Bošković s 8 postignutih golova, Vukšić je dodao 7, Kos 6, Ivano Pavlovič i Diano Ćeško po 4, a kod Borca Miloš Nježić zabio je 9, Aleksandar Miličević 5, a Nikša Petrović 4. Vratar Brkić imao je 14 obrana.

Gradska športska dvorana. Gledatelja 300. Suci:Nedim Arnautović i Aleksandar Josić (Tuzla). Delegat: Arijana Vojić (Bihać).

Sedmerci: Izviđač CO 2(2), Borac m&tel 2(2)

Isključenja: Izviđač CO 6.minuta, Borac m&tel 8.minuta

IZVIĐAČ CENTRAL OSIGURANJE – BORAC m&tel  36:29 (19:12)

IZVIĐAĆ CO: Herceg (5 obrana),Suljević (1 obrana),Alihodžić (3 obrane),Vukšić 7,Lukenda,Alilović 2, Kos 6,Dedić 1,Bošković 8,Mišetić 1,Bubalo,Šaravanja,Pavlović 4,Ćeško 4,Bebek,Muhović 3. Trener: Toni Čolina.

BORAC M&TEL: Brkić (14 obrana),Perić 3,Miljenković,Petrović 4,Miljković 1,Nježić 9,Knežević 1,Tepić 1,Malivojević 2,Čelić,Draganić 2,Rožić,Subotić,Miličević 6. Trener:Mirko Mikić.

mile kraljević/radio ljubuški

error: Content is protected !!