U 31. kolu m:tel Premijer lige BiH na stadionu Pecara u derbiju se sastaju NK Široki Brijeg i FK Sarajevo, a utakmicu koja se igra u 17 sati najavili su trener domaće momčadi Ivica Barbarić i branič Petar Bosančić.

Trener Barbarić je naglasio da je zadovoljan igrom protiv Borca i da je to dobar temelj u pripremi ove utakmice protiv Sarajeva.

– Mogu biti zadovoljan stavom i odnosom igrača u ovoj utakmici protiv Borca, a istina je da smo mogli tu utakmicu dobiti i izgubiti. Na početku susreta smo pravili veliki broj grešaka i to je nešto što treba popraviti. Kasnije smo se stabilizirali i odigrali kvalitetno, imali smo dva zicera koja nismo zabili, ali takav stav i borbenost trebamo imati u ovim preostalim utakmicama. Ove utakmice što dolaze bit će teške i treba unaprijediti sve segmente kako bismo došli do željenog cilja, a to je pobjeda u svakoj utakmici – kazao je Barbarić.

Osvrnuo se i na protivnika koji nakon smjene trenera dolaze na Pecaru, a očekuje ih i finale Kupa protiv Veleža.

– Sarajevo je jako kvalitetna momčad i imaju dosta individualno kvalitetnih igrača. Mi moramo biti koncentrirani u ovoj zahtjevnoj utakmici i raditi da ostvarimo pobjedu – naglasio je Barbarić.

Branič Petar Bosančić kojem je ovo prvi derbi protiv Sarajeva najavio je zahtjevnu utakmicu i kazao kako očekuje dobru atmosferu i podršku navijača.

– Čuo sam da u ovom derbiju atmosfera bude jako dobra i da bude velika podrška navijača. Mi smo koncentrirani na svoju igru i pripremu za koju nismo imali puno vremena zbog gustog rasporeda. Znamo sve o Sarajevu, jer smo s njima igrali već dva susreta i znamo sve njihove kvalitete. Svjesni smo da su oni u finalu Kupa nakon ove naše utakmice, ali mi smo maksimalno spremni i fokusirani da dođemo do pobjede – naglasio je Bosančić.

Trener Širokobriježana je dodao da sada na raspolaganju ima veći broj igrača nego na prošloj utakmici.

– Za razliku od situacije prije prošlog susreta situacija je znatno bolja i igrači koji su imali stomačnu virozu sada su bolje i spremni su za ovu utakmicu. Problem može biti umor, ali kako nama tako i drugima, pa zbog toga moramo odgovoriti zadatku na najbolji mogući način – kazao je Barbarić.

Glavni sudac utakmice je Zoran Grbić iz Prijedora.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!