Širom Europe se u nižim rangovima igraju razigravanja za plasman u viši rang. Priča kako slavni klub zbog financijskih problema završi u najnižem rangu natjecanja je do sada ispričana puno puta.

Nakon toga uslijedi mukotrpni povratak iz ranga u rang i povratak na staze stare slave. Upravo to se dešava Palermu.

Za Palermo se može reći da je kultni klub sa Sicilije, nekada redovni sudionik Serije A i klub koji je ne tako davno prodavao igrače za impresivne cifre. Dovoljno se sjetiti transfera Paula Dybale, Edinsona Cavanija, Javiera Pastorea i drugih…

Palermo se ove sezone natjecao u Seriji C i izborio je plasman u play-off gdje je za prvog protivnika imao ekipu Triestine.

U prvom susretu Palermo je u gostima slavio sa 1:2 što je bio odličan pozovi da se na stadionu Renzo Barbera napravi pravi spektal.

Na tribinama ovog stadiona se okupilo čak 35.000 gledatelja što zvuči nevjerojatno obzirom da se radi o susretu trećeg ranga.

Susret je okončan 1:1, a igralo se 100 minuta. Oba gola su viđena u završnici susreta. Litteri je zabio za goste, a Luperini duboko u sudačkoj nadoknadi za domaće.

Susret je početkom drugog poluvremena bio i prekinut zbog baklji, a sve je moglo otići u krivom smjeru da u prvom poluvremenu Massolo nije obranio penal Procaccio.

Palermo se sada plasirao u četvrtfinale play-offa te ima izgledne šanse plasirati se u Seriju B. 

Inače, već neko vrijeme se spominje da će Palermo postati dio grupacije City Football Group koja između ostalih upravalja i Manchester Cityjem.

Sinoćnji meč je sa tribina pratio Brian Marwood, upravljački direktor grupacije. S obzirom na ambijent i atmosferu kupovina Palerma je sve izglednija.

izvor: sportsport.ba

error: Content is protected !!