Nogometaši Osijeka ispali su iz utrke za naslov, nakon teškog poraza od Dinama, a u sklopu 35. kola Prve HNL u nedjelju im u Gradski vrt dolazi Lokomotiva. Susret su najavili Nenad Bjelica Petar Brlek.

– Nema ČeberkaNejašmićaJugovca Leovca. Svi rade dobro, od utorka radimo na pripremi utakmice. Nadam se dobroj utakmici i pobjedi u nedjelju, piše HRT.

Dva kola do kraja, stanje s motivacijom: 

– Osjećaj da pobijediš utakmicu i da se vratiš na pobjedničke staze. Želimo svima pokazati da možemo puno bolje, imamo niz od tri susreta bez pobjede. Ovako smo i prošle sezone ispali iz utrke tri kola prije kraja, pa smo sve pobijedili.

Je li pritisak ili umor ono što već drugu sezonu za redom izbacuje Osijek iz utrke za naslov?

– Ne bih ja rekao da je to umor igrača, već trenera. Momčad je ogledalo trenera. Mislim da je to razlog.

Bjelica o ostanku u Osijeku:

– Moja prva opcija je Osijeka, imam ugovor s ovim klubom još dvije godine. Što će se dogoditi, to ne znam. Zna se koji su uvjeti da ostanem. Ne trebam više Normabel da se uspavam, imao sam razgovor s predsjednikom kluba prije 15 dana i od tada spavam mirno.

O Lokomotivi: 

– Lokomotiva je prošlu sezonu se do kraja borila za ostanak, te sezone se profiliralo dosta mladih igrača, imaju Nevistića, Kulenovića, Stojanovića, imaju kvalitetu, igraju bez opterećenja. Želja je ono što te pokreće.

Pripreme za sljedeću sezonu:

– 13. lipnja počinju pripreme, prvi tjedan u Osijeku, 20. lipnja idemo na Sveti Martina na Muri, imamo dogovorenu pripremnu utakmicu s Belupom, sve ostalo je dogovoreno osim zadnje utakmice uoči nove sezone.

Što je presudilo ove sezone?

– Ja bih želio reći da smo mi ostvarili naš cilj, naš cilj je bio ostvariti ulazak u Europu. Naša želja je bila borba za naslov do samog kraja i na kraju naslov. Tu želju si nismo na kraju ispunili, ja sam već rekao, mislim da je bilo malo više želje, rezultat je mogao biti bolji.

– Statistika govori nešto drugo, ovo je druga najuspješnija sezona u 75 godina dugoj povijesti ovog kluba. Ja sam zadovoljan i ponosan. Jako puno toga utječe na konačan ishod, imamo isti broj poraza kao i oni, promašeni penali protiv Hajduka, nedosuđeni kazneni udarac, izbijena lopta s crte protiv Lokomotive. To su sve detalji.

Brlek o sebi:

– Naravno da sam želio igrati više, ali Osijek je klub koji ima puno kvalitetnih igrača, ne bih želio koristiti ozljedu kao alibi, znam da mogu više, uvijek sam želio pomoći ekipi. Sigurno da ima motiva za sljedeću sezonu.

Brlek o motivaciji:

– Sigurno da smo mi kao ekipa htjeli najbolje, bili smo utučeni nakon poraza, ali okrećemo se na zadnje dvije utakmice i želimo završiti sezonu na najbolji način. Dat ćemo sve od sebe.

Izvor: narod.hr/HRT

error: Content is protected !!