Zaustavljanje projekta Superlige moja je najveća pobjeda na čelu Europske nogometne federacije (UEFA), kazao je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin u razgovoru za slovensku agenciju STA.

– Najvažnije od svega, mislim, bilo je to što smo u dva-tri dana prošle godine uspjeli spriječiti ovu suludu ideju tzv. Superlige, koja bi značila potpuno uništenje nogometa, kraj europskog sporta, kazao je za STA nakon kongresa u Beču.

– Ovo je zadnji čavao u lijesu. Lijes je davno bio gotov, ali sada smo ga morali potpuno zatvoriti, slikovito je Čeferin ilustrirao važnost odluke u Beču.

Novi format Lige prvaka
– Velike momčadi će igrati protiv velikih više utakmica, igrat će i s manjim klubovima. Manje momčadi također, će igrati s manjim i imati više šansi za napredovanje. Ovaj sustav natjecanja bit će napetiji od dosadašnjeg, jer nakon prvog dijela neće biti jasno tko će napredovati.

– Imali smo teške odluke, teške razgovore, i na kraju, a to se nije dogodilo u povijesti UEFA-e, stojimo na istoj strani, reprezentacije, klubovi, lige i navijači. Ali ovo je kompromis koji mi je oduzeo puno živaca.

Izvor: narod.hr

error: Content is protected !!