Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na obilježavanju 31. obljetnice osnutka 2. gardijske brigade “Gromovi“ i dodjeli beretki pripadnicima 2. mehanizirane bojne “Gromovi“. Nakon toga dao je izjavu za medije.

Govorio je o proširenju NATO saveza te je rekao da on i premijer Andrej Plenković trebaju biti jedinstveni. “Tada bi nas shvatili ozbiljno.”

“Ja nemam izbora, moram se boriti za elementarna prava Hrvata u BiH”, kazao je predsjednik Milanović.

Odgovorio je i predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću. “Odgovaram grubo onima koji vrijeđaju i provociraju, drago mi je za taj suzdržani ton. Ali, to me neće uspavati. O čemu se radi? Nije pitanje mudrosti već nacionalnih interesa. Ja predstavljam Hrvatsku i Hrvate. Neodgovorno je da netko tko vdoi hrvatsku državu da ne koristi sve instrumente koje mu stoje na raspolaganju. Izmjena izbornog lopovluka u BiH je bankarska garancija.”

“Rusija me se ne tiče, ja pomažem sebi”, dodao je, refereirajući se na izjave predsjednika Sabora.

“Mi se ponašamo kao da nismo država. Nisam mudar, prijek sam, nagao, neobuzdan, ali borim se za svoje, a ti samo mudruj i idi u Finsku na izbore”, poručio je Milanović.

“Nisam ja mudrac, starac već hrvatski predsjednik”, dodao je.

Kazao je da nema nikakvih informacija o Hrvatu kojeg su zarobili Rusi.

Izvor:N1

error: Content is protected !!