U subotu, 14.svibnja 2022.godine, u biskupijskom svetištu i župi Presvetog Srca Isusova u Studencima biskup Mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj Trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić podijelio je sakrament svete Krizme (Potvrde) za trideset petero krizmanika iz ove župe.

Na početku svete Mise dobrodošlicu biskupu uz prigodni dar izrazilo je dvoje ovogodišnjih krizmanika koju su se zahvalili biskupu za pastoralnu skrb u biskupiji, te za darove Duha Svetoga koje će im pod svetom Misom udijeliti.

U prigodnoj propovijedi biskup je govorio o darovima Duha Svetoga koje krizmanici danas primaju i naglasio da je Duh Sveti – Ljubav i ukazao na Isusovu zapovijed „Ljubite jedni druge“.

Biskupa je uz dobrodošlicu pozdravio i studenački župnik don Ivan Perić koji se i na kraju svete Mise također zahvalio biskupu i čestitao krizmanicima ovaj važan dan u njihovu životu.

Zanimljivo je da su ovogodišnje krizmanike u Studencima pripremala čak tri župnika, don Ivan Štironja kojeg je papa Franjo imenovao biskupom u Kotoru, don Ante-Ćane Pavlović koji je privremeno bio na službi župnika i sadašnji župnik don Ivan Perić.

mile kraljević/radio ljubuški

error: Content is protected !!