Udruga poljodjelaca Županije Zapadnohercegovačke i PZ „Plodovi zemlje“ Ljubuški i ove su godine organizirali 12. po redu tradicionalnu manifestaciju “Dani otvorenih polja Ljubuškog ranog krumpira”.

Program je započeo u Gradskoj vijećnici gdje su se nazočnima obratili: predsjednik udruge poljodjelaca ŽZH-e i direktor PZ „Plodovi zemlje“ Ljubuški Dubravko Vukojević, gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić, te predstavnici županijskog i federalnog ministarstva poljoprivrede.

Također, ovom prigodom prikazan je i dokumentarni film o Ljubuškom ranom krumpiru, o načinu sadnje, procesu proizvodnje pa sve do brendiranja.

Iz vijećnice svi nazočni su prešli na trg dr.Franje Tuđmana iza zgrade Gradske uprave gdje su bili uređeni štandovi s mladim ljubuškim ranim krumpirom, vinima iz Udruge vinogradara i vinara, a moglo se kušati i maslinovo ulje koje su donijeli iz Udruge maslinara.

Poslušajte što su za naš radio kazali gradonačelnik Vedran Markotić i Zdenko Milas, predsjednik Udruge vinogradara i vinara Ljubuški

Gradonačelnik Markotić

Zdenko Milas

Mile Kraljević/Radio Ljubuški

error: Content is protected !!