Teksaška policija objavila je da je napadač koji je prošlog tjedna ubio 21 osobu u školi ušao kroz vrata koja su trebala biti zaključana, ali nisu bila.

Navodno ih je jedna zaposlenica zatvorila misleći da će se vrata zaključati. Nijedan naoružani čuvar nije provjerio napadača.

Roditelji su ogorčeni: “Policija nije radila ništa”
Otac čija je kći umrla u napadu rekao je da je razmišljao o tome da sam uđe u zgradu s obzirom na to da policija nije pravovaljano reagirala. Jedna majka je kazala da joj je policija stavila lisice jer je ometala istragu nakon što je zajedno s drugim roditeljima zahtijevala da policajci upadnu u zgradu.

“Policija nije radila ništa. Samo su stajali izvan ograde. Nisu ulazili unutra”, rekla je druga majka, koja je pokušala preskočiti školsku ogradu i utrčati unutra kako bi spasila svoje dvoje djece.

“Nakon što je kamionom završio u jarku u blizini škole, napadač je izašao i zapucao na dvije osobe koje su izlazile iz pogrebnog poduzeća. Osumnjičeni je nakon toga preskočio ogradu i počeo pucati na zgradu škole”, rekao je načelnik Victor Escalon.

Poručnik Chris Olivarez, glasnogovornik odjela teksaške policije za javnu sigurnost, objavio je više detalja o masakru.

Napadač je prvo upucao svoju baku
“Ono što znamo je da je napadač prvo sudjelovao u incidentu sa svojom bakom prije napada u školi. Potom je upucao baku. Pobjegao je vozilom te se nalazio blizu škole kad je policija dobila prvu dojavu o prometnoj nesreći i naoružanom pojedincu koji ulazi u školu”, rekao je glasnogovornik policije.

“U tom trenutku aktivirana je lokalna policija, policija koja čuva školu te državna policija, čiji službenici su prvi došli na mjesto događaja i čuli kako u učionicama odjekuju pucnjevi. Pokušali su ući u zgradu, a napadač je zapucao i pogodio nekoliko policajaca”, kazao je Olivarez.

Izvor: Pogled.ba

error: Content is protected !!