U nedjelju 26. lipnja 2022. godine, povodom 90 godišnjice od osnivanja Društva “Sv. Ante” , na Humcu će po prvi put biti održana manifestacija pod nazivom “Misečina kazivala suncu” gdje će se okupiti mnoga društva iz cijele Bosne i Hercegovine.

HKUD “Sv. Ante” Humac djeluje od 1932. godine i od tada pa do danas kroz razne sekcije društva prošlo je nekoliko tisuća ljudi. Danas društvo ima nekoliko skupina.

Dvije dječje plesačke i jednu plesačku za odrasle, nekoliko pjevačkih grupa koji njeguju i čuvaju tradiciju pjevanja brojkavice, gange i bećarca ljubuškoga kraja, te puhački orkestar.

Društvo otprilike broji 120 članova. Program počinje večernjom sv. Misom u 19 h na Humcu, a nastavlja se predstavljanjem gostujućih društava u 20 h na pozornici ispred nove crkve.

Program će svojim nastupom obogatiti gosti iz Posušja, Širokog Brijega, Mostara, Viteza, Sudenaca i Vionice. Nakon plesnih i pjevačkih točki biti će upriličen domjenak i zabava uz pjesmu za sve sudionike manifestacije. Dođite i svojim prisustvom uveličajte ovaj jedinstveni kulturno-umjetnički događaj u našemu gradu.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!