Svjetski dan glazbe je savršen trenutak za najavu nezaobilaznog festivala koji se i ove godine održava u Ljubuškom – Ljubuški Jazz Festival

Na Festivalu će 21. kolovoza publiku zagrijati “Cubismo”, koncertom u Gradskom parku Ljubuški, a “Ljubuški Jazz Fest“ će zatvoriti Jonathan Kreisberg Trio, nastupom na istoj lokaciji 27. kolovoza. Završni koncert polaznika Jazz radionica i predavača održati će se 28. kolovoza 2022.

U sklopu festivala održati će se i radionice koje imaju slojevit i polaznicima prilagodljiv program. Na skupnim predavanjima rade se osnove teorije i harmonije jazza, muziciranje u ansamblima i jam sessioni.

Individualna predavanja na instrumentu podrazumijevaju individualni pristup predavača svakom polazniku te se prilagođavaju sukladno predznanju i vještini polaznika. Cjelokupni program radionica temelji na skupnim i individualnim predavanjima i podijeljen je na četiri segmenta:

  1. A) Teoretska skupna nastava – jazz teorija i harmonija
  2. B) Individualna nastava
  3. C) Zajedničko muziciranje
  4. D) Koncerti polaznika
  1. Teoretska grupna predavanja – jazz teorija i harmonija (s uvodnim predavanjem o povijesti jazza)
  2. Individualna predavanja – individualni pristup polaznicima na instrumentu, prilagođen predznanju i vještinama polaznika
  3. Zajedničko muziciranje – jam sessioni i rad s ansamblima koji se formiraju ovisno o strukturi i vještinama polaznika
  4. Završni koncert polaznika – koncert na kojem nastupaju svi aktivni polaznici radionica raspoređeni u ansamble. Koncert zatvara band predavača.

*Osim aktivno, moguće je i pasivno sudjelovati na radionicama. Pasivni polaznik može prisustvovati svim radionicama kao slušatelj/gledatelj.

Prijava za 7- dnevne radionice je od 21. kolovoza do 28 kolovoza 2022.godine.Prijave za radionicu gitare Jonathana Kreisberga je od 25.kolovoza do 28 kolovoza 2022.godine

Više informacija o samom događaju pronađite na ljubuskijazz.com

Radio Ljubuški


error: Content is protected !!