Prošlomjesečnim osvajanjem Europske lige, svoje prvo sudjelovanje u UEFA Ligi prvaka osigurao je Eintracht iz Frankfurta, kao ukupno 15. njemački klub koji je osjetio najjače klupsko nogometno natjecanje na svijetu.

Kad se tako nešto ostvari, samo sudjelovanje rijetko će koga iz najjačih pet europskih liga zadovoljiti, nego će svakako ambicija biti proći skupinu. Za tako nešto su Eintrachtu svakako potrebna pojačanja kadra, a prvo koje su dogovorili je vrlo zvučno, iako zapravo vrlo jeftino.

Kako javlja Fabrizio Romano, sve je dogovoreno s Marijem Götzeom, nogometašem koji je 2014. u Brazilu postigao pogodak vrijedan njemačkog osvajanja naslova prvaka svijeta.Danas 30-godišnji Götze bio je momak kojem se predviđala ogromna karijera, nakon što je sa samo 17 godina debitirao u prvoj momčadi Borussije Dortmund te je zadržao status prvotimca četiri sezone, sve dok u ljeto 2013. nije prešao u Bayern, u do tada najskupljem transferu bavarskog giganta.

Karijera u Bayernu nije mu loše krenula te je bila obogaćena spomenutim pogotkom za svjetski naslov, no onda su se pojavile učestale ozljede pored kojih Götze nije mogao uhvatiti konstantnu formu.

2016. godine tako se vratio u Dortmund, no priliku je većinom dobivao s klupe, da bi 2020. prešao u redove PSV-a iz Eindhovena. U dvije godine u Nizozemskoj odigrao je 77 službenih utakmica, upisavši po 18 pogodaka i asistencija. No, nakon dvije godine poželio je povratak u Njemačku i sad će mu se to ostvariti.

Ako uspije ostati zdrav, Götze bi i dalje mogao biti itekako značajan igrač momčadi poput Eintrachta, posebno ako klub uspije zadržati svog najboljeg igrača, Filipa Kostića, na kojeg je oko bacio veliki broj jačih i bogatijih klubova. Srećom, u Frankfurtu postoji ta garancija nastupanja u Ligi prvaka, što je svakako stavka koja bi srpskog krilnog igrača mogla zadržati u momčadi.

izvor: dnevnik.hr

error: Content is protected !!