Značajno pomlađena hrvatska vaterpolska reprezentacija u svom prvom nastupu na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj u prvom kolu skupine B u Debrecenu remizirala je, 8:8 (1:4, 4:1, 1:2, 2:1), s olimpijskim doprvakom Grčkom.

– Nemam momcima što zamjeriti. Vidio se taj jedan grč u igri na početku. Mislim da je bio jako loš igrač više, sad u postotku to ne znam, dosta je bilo krivih dodavanja. Jedan grč koji je očekivan za momke koji prvi put nastupaju na ovako velikoj sceni. Nemam što zamjeriti, dapače mogu biti ponosan na energiju i želju koju smo pokazali. Mislim da smo imali dobre konture u igri, izuzev te realizacije, koja je uistinu bila loša. Nekakva dva-tri neoprezno primljena gola, rekao je izbornik Ivica Tucak i nastavio:

–  Sve u svemu, jedno umjereno zadovoljstvo. Naravno, da bi bilo bolje da smo pobijedili, ali mogli smo izgubiti utakmicu jer smo tijekom cijele utakmice bili u rezultatskom minusu. Prva je utakmica, tek se otvorilo Svjetsko prvenstvo. Ništa presudno ne bi bilo ni da smo izgubili ni da smo pobijedili, kaže.

Slijedi nam Njemačka, koja je izgubila od Japana:

– Bilo je 11:5 za Japan u jednom trenutku, Japan igra sjajan, brz i agresivan plivački vaterpolo, tako da ne treba Njemačku gledati kroz to. Dobro ćemo ih analizirati, otprilike znamo što imaju, vjerujem da smo mi apsolutni favoriti i učinit ćemo sve da tu utakmicu pobijedimo, ako je moguće sa što većom gol-razlikom,.  

– Kad se ne pobijedi nikad ne možeš biti do kraja zadovoljan, ali s obzirom kako se utakmica odvijala i na naš vrlo loš start, na kraju smo ipak izvukli taj bod, imali čak i napad za pobjedu. Idemo dalje, završeno je, sada će o prvom mjestu vjerojatno odlučivati gol-razlika, rekao je Ivan Krapić.

– Nismo bili pravi s igračem više, nismo stvarali višak na način na koji smo se dogovarali, no vjerujem da ćemo u sljedeće dvije utakmice dignuti to na puno viši nivo, trebat će nam taj segment igre u nastavku turnira u eliminacijskim utakmicama, dodao je i najavio Njemačku:

– Pogledat ćemo Njemačku na videu, analizirati kako igraju i što rade. Bitno je popraviti greške iz današnje utakmice, no sigurno je da smo mi favoriti. Gol-razlika bi mogla biti bitna i ući ćemo svom snagom u taj dvoboj, zaključio je.

Hrvatska će u drugom kolu skupine B igrati protiv Njemačke u četvrtak od 18 sati, uz prijenos na našem Drugom programu i internetskom portalu.

izvor: hrt.hr

error: Content is protected !!