Svečana akademija povodom obilježavanja 100 godina Fudbalskog kluba Velež održana je sinoć u Narodnom pozorištu Mostar. Uz prisustvo od oko 500 uzvanika, premijerno je izvedena kazališna predstava pod nazivom “Rođeni za vječnost” posvećena stogodišnjoj povijesti Veleža. U predstavi su igrali Saša Oručević, Mirsad Tuka, Mirvad Kurić i Belma Lizde Kurt.

Među gostima su bile brojne poznate osobe iz svijeta sporta, politike i društvenog života, a dominirali su bivši i sadašnji asovi mostarskog kluba.

U pozorište su tako stigli Vahid Halilhodžić, Meho Kodro, Amar Osim, Fadil Novalić, Denis Zvizdić, Šemsudin Hasić, Džemal Hadžiabdić, Sejo Kajtaz, Enver Marić, Anel Karabeg, Admir Velagić, Admir Vladavić, Elvir Čolić, Emir Balić, Adnan Džemidžić…

“S velikim zadovoljstvom sam došao tu. Ovo je klub koji je imao teških trenutaka. Ja sam puno zahvalan Veležu, zahvaljujući njemu napravio sam nešto u životu. Izabrao sam nogomet, nisam se prevario i proveo sam u ovom klubu 13 godina. Moja zadnja utakmica u dresu Veleža bilo je osvajanje Kupa Maršala Tita, to su nevjerovatna vremena”, rekao je Halilhodžić okupljenjim medijim prije samog početka ceremonije.

Proslava povodom 100. rođendana Veleža je nastavljena na gradskom trgu Musala na kojem je održan veliki slavljenički koncert na kojem je nastupilo nekoliko pjevača i bendova.

Glazbeni spektakl pripremili su Saša Đermanović, Elvedin Delić-Dela, Adnan Jerlagić, Čizma i Proleteri, Branko Đurić – Đuro s grupom Bombaj štampa i jedinstveni Red Army Band.

Podsjetimo, navijači Veleža su sinoć točno u ponoć priredili spektakularan performans pirotehničkim sredstvima tako da je Mostar bio u potpunosti obojen u crvenu boju.

klix.ba

error: Content is protected !!