Stožer civilne zaštite Grada Mostara pozvao je građane na odgovorno i savjesno ponašanje zbog povišenih temperatura zraka i opasnosti od izbijanja požara.

Vatrogasci u HNŽ-u gasili su 12 požara u protekla 24 sata, navedeno je u izvješću Županijskog operativnog centra CZ. Pet intervencija imali su u Mostaru, dok su u Čapljini zabilježena dva požara, Čitluku četiri i po jedan u Konjicu i Neumu.

Uglavnom je gorila trava, nisko raslinje i smeće, a u Konjicu je od 21:34 do 23:20 sati u naselju Đžepi gorila deponija smeća, stoji u dnevnom izvješću. Podsjećamo, Stožer civilne zaštite Grada Mostara pozvao je građane na odgovorno i savjesno ponašanje zbog povišenih temperatura zraka i opasnosti od izbijanja požara.

“Ovim putem upućujemo apel svim građankama i građanima da u ljetnom razdoblju s više pozornosti pristupaju svim radnjama koji mogu dovesti do izbijanja požara kao i da se lako zapaljive materije odlažu na propisani način”, navedeno je u apelu iz mostarskoga Stožera civilne zaštite utorak 28. lipnja.

Izvor: Bljesak.info

error: Content is protected !!