Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske iz reda Bošnjaka Denis Šulić poručio je da Christian Schmidt nema pravo da Srbe uči povijesti i naglasio da će jake institucije Srpske zaštititi prava građana i učenika Republike Srpske.

“Schmidt bi mogao puno naučiti o povijesti što su njegovi preci u Prvom i Drugom svjetskom ratu radili na prostorima bivše Jugoslavije”, rekao je Šulić Srni, komentirajući najavu Schmidta da će se angažirati u vezi sa nastavnim programima povijesti u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

Šulić kaže da je ovo potpuno neozbiljna izjava Schmidta za sve u Republici Srpskoj, osim, kako je ocijenio, za /potpredsjednika PDP-a/ Jelenu Trivić i /lidera SDS-a/ Mirka Šarovića, “koji su mu dali legitimitet da uopće može nešto slično pomisliti i dati takvu izjavu”.

“Sjećamo se kada Trivić i SDS kojeg predvodi Šarović nisu podržali vitalne entitetske interese srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u vezi sa zaštitom prenosa nadležnosti iz oblasti školstva”, rekao je Šulić, navodeći da “politički diletizam Trivić i Šarovića polako dolazi na naplatu”.

Visoki predstavnik je najavio kako će se angažirati u vezi sa nastavnim programima povijesti u Srpskoj i Federaciji BiH. Valjda pametnijeg posla nema. Npr. provođenje presuda Ustavnog suda.  

Izvor:glas srpske

error: Content is protected !!