Jučer su se zapalile tračnice na londonskom mostu, zbog čega je promet djelomično obustavljen, a događaj je navodno posljedica toplinskog vala i visokih temperatura.

Britanski mediji objavili su da je iskra zapalila tračnice u Batterseaju u južnom Londonu nakon što je cijelu zemlju pogodio toplinski val.

Steve White, direktor željeznice, podijelio je fotografiju požara na društvenim mrežama i zahvalio se željezničkom poduzeću i londonskoj vatrogasnoj brigadi, napisavši: “Hvala vam na brzom odgovoru na požar uz prugu jutros i omogućili ste da usluge nastave sigurno.”

Kao odgovor na snimku, Network Rail Southeast podijelio je još jednu fotografiju požara i naglasio da će vrućina “biti ozbiljan izazov za sve ovaj tjedan”.

Na pitanje korisnika Twittera kako su se zapalile gusjenice, organizacija je rekla: “Drveni dijelovi kotača su se zapalili – vrlo su suhi kao što možete zamisliti i iako ne znamo sa sigurnošću, moguće je da je zalutao iskra ih je zapalila.”

Očekuje se da će temperature doseći 31°C u Ujedinjenom Kraljevstvu, što je natjeralo Network Rail da upozori putnike da bi zbog toga vlakovi mogli voziti sporije.
Pretpostavlja se da Network Rail nadzire brojne lokacije jer temperature ostaju visoke tijekom sljedećih nekoliko dana, kada bi linije mogle biti u opasnosti od savijanja pod dodatnim pritiskom topline.

Organizacija objašnjava: “Kada temperatura zraka dosegne 30 stupnjeva, temperatura na tračnici može biti i do 20 stupnjeva viša… Za neke od naših tračnica, tako visoke temperature su više nego što je naša tračnica dizajnirana da podnese, ali problem je da kada se čelične tračnice zagriju, one se šire, što može uzrokovati savijanje tračnice.”

U objavi na Twitteru, Network Rail je rekao da bi toplinski val također mogao uzrokovati olabavljenje žica koje pokreću električne vlakove, što bi zauzvrat uzrokovalo daljnja kašnjenja.

izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!