Sinoć je ljubuškoj publici predstavio svoje stvaralaštvo Ilija Fofić.

Ilija se u Knjižnici Ljubuški predstavio pjesmama iz svoje prve zbirke „Diva“, a uz njega o djelu su govorili prof. Antonia Galić i pjesnikinja Marija Lovrić-Crnjac.

„Zbirka me oduševila, cijelim dijelom se prožimaju simboli vjere, postojanosti i ustrajnosti“, istaknula je Lovrić-Crnjac, a Antonia Galić je navela kako je Fofić pjesnik duboko ukorijenjen u duhovno-religioznu stvarnost ovog prostora.

„Iz toga ističe njegova poezija, zavičajna, duhovna, ljubavna, refleksivna poezija“, istaknula je Galić.

Knjižnica je jučer bila puna, nakon što je zbirka predstavljena, stvorio se veliki red onih koji su htjeli kupiti Fofićevu knjgu te je autor dugo pisao posvete.

Za Radio Ljubuški je naknadno rekao kako ga je oduševila dobra posjećenost i da mu je ovo poticaj da radi na skorom izdavanju još jedne zbirke.

„Dojmovi su fantastični, predivno, ovo je stvarno bio pun pogodak, nadam se da će i drugima ovo biti poticaj da pišu“, rekao je Fofić.

Programom je moderirala njegova kćer Mila koja je jučer dijelila očevo oduševljenje.

„Bila mi je čast voditi predstavljanje zbirke mog oca. Odlični su dojmovi, znam te pjesme napamet otkako sam bila klinka. Hvala svim ovim ljudima koji su došli i uljepšali ovu večer. Nadam se da ova zbirka ide dalje i da će ih biti još“, rekla je Mila Fofić.

Poslušajte što smo snimili sinoć

Ivan Herceg / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!