Nogometaši Zrinjskog pobijedili su kazahstanski Tobol u Mostaru rezultatom 1:0 u prvom susretu 3. pretkola UEFA-ine Konferencijske lige te su napravili veliki korak ka plasmanu u play-off.

Bila je to tvrda utakmica u kojoj je aktualni prvak BiH u prvom poluvremenu imao više od igre, ali teško je stvarao prave prigode.

Mostarci su najviše opasnih napada izveli preko lijeve strane po kojoj je oridnirao Ćuže, ali u nekoliko navrata izostao je kvalitetan zadnji pas. S druge strane, defanzivno orijentirani gosti su bili najbliži golu u 45. minuti. Deble se pored Barišića izborio za prostor, šutirao je, ali greda je spasila Zrinjski i na odmor se otišlo bez golova.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, Zrinjski je ostao s igračem manje. Ćorluka je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Tobol je potom bio nešto ofanzivniji, ali na terenu se nije previše osjetilo kako imaju igrača više. Zrinjski je i dalje pokušavao doći do gola, a za takav pristup nagrađeni su u 76. minuti. Janković je direktno iz kuta šutirao i na fenomenalan način postigao gol koji se ispostavio dovoljnim za veliku pobjedu plemića. Do kraja su gosti dobili crveni karton u 84. minuti kada je isključen Tomašević i obje ekipe su susret okončale s deset igrača.

Najbolju prigodu za izjednačenje Tobol je imao u 90. minuti kada je Žumašev izbio sam pred Čondrića, ali je golman Zrinjskog obranio. U sudačkoj nadoknadi Bilbija je glavom šutirao preko gola iz dobre pozicije i ostalo je 1:0. Zrinjski za vikend neće igrati ligašku utakmicu protiv Sloge pa će odmorni za tjedan dana u Kazahstanu pokušati ostvariti povijesni uspjeh i plasirati se u play-off.

/HMS/

error: Content is protected !!