Karlovačka je policija priopćila je u petak da će za jučerašnju prometnu nesreću na autocesti A1, u kojoj je smrtno stradao 46-godišnji vozač automobila iz Slovačke, kazneno odgovarati vozač (75) iz Slovenije.

Slovenski će državljanin tijekom dana, rekao je Hini zamjenik županijske državne odvjetnice Bruno Kolaković, koji je rukovodio očevidom, biti doveden na Općinsko državno odvjetništvo da bi se provela dokazna radnja njegovog ispitivanja.

“Nakon toga će se odlučiti treba li predložiti mjeru istražnog zatvora, u takvim slučajevima u pravilu stranci, građani Europske unije, ne ostaju u istražnom zatvoru, ali ovisno o okolnostima može se odlučiti i drugačije”, rekao je Kolaković.

Policija je priopćila da se slovenski državljanin jučer u 10.30 sati na 50. kilometru autoceste kod Netretića osobnim automobilom počeo prestrojavati iz desne u lijevu prometnu traku, a nije se uvjerio da to može učiniti bez opasnosti po druge sudionike u prometu. Tada je u lijevom prometnom traku prednjim lijevim bočnim dijelom vozila udario u prednji desni bočni dio vozila iz slovačke.

“Od jačine udara automobil slovenskih registarskih oznaka je odbačen na zaštitnu ogradu. Nakon toga je automobil slovačkih registarskih oznaka također odbačen na zaštitnu ogradu, te je u daljnjem nekontroliranom kretanju udario u osobni automobil srpskih registarskih oznaka (kojim je upravljao 42-godišnji državljanin Srbije), a onda se višestruko prevrnuo”.

U prometnoj nesreći 46-godišnji državljanin Slovačke je smrtno stradao, dok je sedmero putnika iz tih automobila lako ozlijeđeno.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!