Ministar zdravstva Vili Beroš stigao je u posjet bolnici u Varaždinu. Beroš je kazao kako je očevid nesreće u tijeku, ali da je reakcija žurnih službi bila na visokom nivou. Naglasio je kako je na lice mjesta prva stigla Hitna pomoć iz Novog Marofa u roku od 13 minuta. Dodao je da je u nesreći ozlijeđeno 33 putnika. 

– U međuvremenu u KBC-u Zagreb je jedna osoba preminula. Preminulih je 12, ozlijeđenih je 32. Devetnaest osoba je teško ozlijeđenih, dvanaest lakše, dodao je Beroš.

U varaždinskoj bolnici je smješteno 11 ozlijeđenih, pet je teže ozlijeđeno na Odjelu intenzivne njege, a šest je lakše ozlijeđenih putnika koji su na odjelima. U Čakovcu su dvije bolesnice smještene, one su lakše ozlijeđene, kazao je ministar Beroš.

– U KBC-u Zagreb, Rebro, je šestero ozlijeđenih s teškim ozljedama. Jedna osoba je preminula. Jedna pacijentica je na operaciji koja još traje i trajat će dugo jer se radi o višestrukim ozljedama sa stanjem životne ugroze, dodao je.

– Na Traumatologiji i bolnici Sestre milosrdnice nalazi se osam bolesnika, četvero ih je u Jedinici intenzivnog liječenja. Dvoje je u operacijskoj sali, dvoje je još u obradi. U Dubravi su šestero teško ozlijeđenih, na operaciji su dvoje, poručio je Beroš. 

Zahvalio je svim žurnim službama što su kratkom vremenu izašle na teren. Naglasio je kako se radi sve što je potrebno da bi se zbrinuli svi ozlijeđeni putnici.

Beroš je naglasio kako u Oko 15 sati u Zagreb slijeće poljski ministar zdravstva, pa će zajedno obići poljske pacijente.

Beroš je rekao kako su ovo trenutni podaci te da su promjene u brojkama ozlijeđenih i težini njihovih ozljeda mogući tijekom dana. Ministar je kazao kako su poljski policajci na terenu.

– Zanimaju ih sve okolnosti i naši policajci će ih izvijestiti o svim okolnostima, očevid je još uvijek u tijeku, poručio je Beroš.

Naglasio je kako Hrvatska ima dosta iskustava s ovakvim slučajevima, sve službe rade i sve je dobro organizirano.  

Izvor:pogled.ba