Atletski klub ‘Puls’ iz Tomislavgrada organizirao je osmo izdanje “Duvanjske desetke” koja se u subotu trčala ulicama Tomislavgrada.

Pobjednik Duvanjske desetke u utrci na 10 km je Ivan Dračar, član HAAK Mladost iz Zagreba, drugi je Uroš Gutić iz Nevesinja, član AK Borac, dok je treći Emir Hastor iz AK Goražde.

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Diana Manđeralo iz AK Puls, druga je Helena Gleđa iz AK Dubrovnik, a treća Eldina Harbinja.

Organizatori su poručili kako se prvi put ulicama Tomislavgrada trčalo državno prvenstvo Bosne i Hercegovine kao i prvenstvo Federacije Bosne i Hercegovine na 10 km gdje je u muškoj konkurenciji pobjednikom proglašen Uroš Gutić, a u ženskoj državna prvakinja Diana Manđeralo.

Za ovu utrku prijavilo se 280 natjecatelja iz osam europskih država.

Uz glavnu utrku, trčala se i “Utrka građana na 3,3 km” koja svake godine privlači sve više trkača, a za koju se prijavilo 67 natjecatelja.

Najbrži u utrci na 3,3 km u muškoj konkurenciji bili su Marko Lončar iz AK Imotski, potom Jakov Andabak, te Nedim Zahirović.

U ženskoj konkurenciji utrke na 3,3 km najbolje vrijeme istrčala je Naomi Manđeralo, druga je bila Monika Vištica, a treća Lorena Manđeralo.

Kako prethodnih, tako je i ove godine za najbolje natjecateljice i natjecatelje organizator osigurao vrijedne nagrade.

Inače, Duvanjska desetka je počela 2014. godine kada se grupa duvanjskih zaljubljenika u trčanje odlučila za organizaciju ovakvog događaja.

Na prvoj utrci sudjelovalo je 50-ak trkača, a iz godine u godinu taj se broj povećavao tako da je ova manifestacija ubrzo počela okupljati preko 200 natjecatelja iz više europskih država.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!