Slavljenjem svete Mise zadušnice u crkvi sv. Ante na Humcu koju je predvodio humački gvardijan fra Dario Dodig.započelo je obilježavanje Dana zahvale i sjećanja na sve ljubuške žrtve iz Domovinskog rata poginule na “Uskopljanskoj bojišnici”.

Program je nastavljen na groblju u Pidrišu, pred novim spomen-obilježjem gdje je upriličeno polaganje vijenca i paljenje svijeća za stradale Ljubušake na “Uskopaljskoj bojišnici” (Mario Perić, Ante Jurič, Darko Boras, Franjo Roso, Vinko Lauc, Franjo Čuvalo, Dinko Zovak, Đuro Pap, Miljenko Matić, Ivica Ćutuk i Ilija Bebek).

Vijenac su položili i svijeću zapalili članovi obitelji poginulih branitelja, čelnici Grada Ljubuškog, gradonačelnik Vedran Markotić i predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić, županijski dužnosnici na čelu s predsjednikom Skupštine ŽZH Ivanom Jelčićem i dopredsjednikom Vlade i ministrom financija ŽZH-e Tonijem Kraljevićem, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, zastupnik u Hrvatskom saboru Nevenko Barbarić te rodbina, suborci i prijatelji.
Za ovu prigodu na groblje su došli i predstavnici braniteljskih udruga iz Uskoplja i Bugojna koji su se Ljubušacima pridružili i na druženju u „Uskpaljskim dvorima“ s ministrom branitelja u Vladi ŽZH-e Mladenom Begićem.

Prigodnu molitvu je izmolio te novo spomen-obilježje blagoslovio humački župnik fra Ljubo Kurtović.

Više pogledajte u fotogaleriji

mile kraljević/radio ljubuški

error: Content is protected !!