Degustacije vina, vinske radionice i vinska druženja obilježile su treći po redu festival „Kušaj ljubuška vina“.

Nakon što je jučerašnji dan prošao u znaku stručnih radionica, večeras se pod otvorenim nebom u sklopu ljetne bašte restorana Amfora skupilo mnoštvo ljubitelja dobre kapljice.

Na ovom festivalu vina sudjelovalo je osam ljubuških vinarija, nudila su se vina Vinarije Buntić, Podruma Begić, Vinarije Majić, Vino Milas, vina Vinogradi Nuić, vina Obiteljski podrumi Sušac, Vinarije obitelji Škegro te vina Vinarije Keža.

Brojni Ljubušaci, ali i ljubitelji dobrog vina sa strane, došli su probati vrhunska ljubuška vina, pa su se čaše stalno nasipale.

Kao što je rekla voditeljica Antonela Vučić, večer je bila u znaku „guštanja uz vino, slasne zalogaje i razgovor sa starim, a i novim prijateljima i poslovnim partnerima, naravno uz prekrasnu živu glazbu“.

Kao i prošlih godina i na ovom festivalu podijeljene su zahvalnice zaslužnima za razvoj vinarstva u Hercegovin.

Prva plaketa, dodjeljena je posthumno,  pokojnom inženjeru Agronomije – Mladenu Gašparu, bivšem direktoru poduzeća Hepok – vinarija Ljubuški za neizmjeran doprinos razvoju vinogradarstva i vinarstva u Hercegovini, a druga plaketa u znak zahvalnosti na promociji vina dodijeljena je jednom od najstarijih restorana u čitavoj BiH, Ribljem restoranu Bago – Teskera, Ljubuški.

Poslušajte što smo snimili

error: Content is protected !!