Filip Ude plasirao se u finale konja s hvataljkama na Europskom prvenstvu u Münchenu! Bit će to njegovo 11. europsko seniorsko finale i ujedno 9. pojedinačno (ima 2 višebojska) čime je dostigao našeg dosadašnjeg rekordera Roberta Seligmana.

– Ponosan sam na sebe. Stvarno sam bio jako nervozan. Mislim da nikada bolje nisam zagrijao konja kao danas. Napravio sam 5-6 idealnih pokušaja, predobro je sve izgledalo. Dođem u dvoranu, napravim prvi pokušaj, imao sam osjećaj da lebdim. Rekao sam si ‘daj malo uspori’, jer budem pao. Tu sam si dodatni stres stvorio. Onda još Robert i Mateo napravili svoje, rek’o ‘nema mi druge, moram sad napraviti vježbu, nemam izbora’. A i ne da mi se sutra odmah voziti doma, kroz smijeh je pričao raspoloženi Filip.

– Sretan sam, ponosan, s 36 godina biti u vrhu… Mnogi su me otpisivali proteklih godina, ali ja se ne dam. Vratim se svakih 6 godine, nastavlja u istom tonu aludirajući na 2008. kada je bio olimpijski i europski viceprvak, pa 2014. svjetski viceprvak, 2020. europsko srebro…

– Ajde sad da bar smanjim na 2 godine pa da do kraja karijere idu po dvije godine. A vježba… Imao sam užasno puno snage, ali problem mi je taj saskok. Ne snagom, nego ga tehnički krivo radim. I dođem tu i pomislim ‘pa ne tu, cijela dvorana gleda, ne budeš sad kao neki njonjo pao dolje’. Ali, onda je došao osjećaj zbog kojeg i treniram. Taj doskok s konja. Za taj osjećaj treniram, živim, on me tjera dalje. A i tjera me dalje da jednom ipak osvojim zlato na velikom natjecanju. Ako se jednom posloži, ako bude sreće… Uvijek sam bio drugi, ali to me tjera dalje da mi se možda negdje osmjehne zlato. Ali, ako ne, ne mučim se s time. Moja prekretnica u karijeri bila je EP u Mersinu 2020. Za mene najstresnije natjecanje ikada. Da sam tu zeznuo, da nisam osvojio srebro, vjerojatno bih završio karijeru. Sretan sam što nisam zeznuo i što sam i dalje tu, piše HRT.

Izvor: narod.hr/HRT

error: Content is protected !!