Za senzaciju dana na posljednjem Grand Slam turniru sezone pobrinuo se Kolumbijac Daniel Elahi Galan.

U prvom kolu US Opena kolumbijski tenisač, koji je glavni ždrijeb izborio kroz kvalifikacije, izbacio je četvrtog nositelja Stefanosa Tsitsipasa. Grčkog igrača svladao je sa 6:0, 6:1, 3:6, 7:5 nakon dva sata i 48 minuta.

Pobjeda nad Tsitsipasom najveći je uspjeh 26-godišnjeg Kolumbijca u New Yorku kojemu je ovo prvi nastup na US Openu. 

Galan je furiozno otvorio meč, bez izgubljenog gema dobio prvi set, a potom uzeo i sljedećih pet gemova za 5:0 u drugom setu u kojemu je grčki tenisač uspio osvojiti tek jedan gem. U toj dionici Grk je potražio liječničku pomoć zbog desnog ramena te je u nastavku zaigrao puno bolje.

Smanjio je zaostatak u setovima na 1-2, a kada je u četvrom setu poveo 4:2 činilo se da će meč otići u peti set. No, Kolumbijac je nanizao sljedeća tri gema te kod 5:4 propustio pet meč-lopti. Do pobjede je stigao u 12. gemu četvrtog seta iskoristivši devetu meč-loptu za plasman u drugo kolo US Opena. 

Tsitsipas je prije nešto manje od dva tjedna stigao do finala Masters 1000 turnira u Cincinnatiju gdje je izgubio od Borne Ćorića te se očekivalo kako na posljednji Grand Slam turnir sezone dolazi u dobroj formi.

izvor: hrt.hr

error: Content is protected !!