Današnjim utakmicama u Zenici i Modriči počet će osmo kolo m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sarajevo će u 20 sati u Zenici na stadionu Bilino Polje dočekati Leotar.

Bordo tim neće imati podršku s tribina s obzirom da je jučer Nogometni savez Bosne i Hercegovine kaznio Sarajevo zabranom prisustvovanja publike jednom domaćem meču zbog propusta u organizaciji na utakmici 4. kola Premijer lige BiH protiv Posušja koja je odigrana na stadionu Koševo.

U redovima Sarajeva svi vjeruju da je loš niz rezultata, odnosno četiri meča bez pobjede, samo slučajnost, te se nadaju pobjedi protiv Leotara.

“U utakmicu s Leotarom ulazimo u dobrom raspoloženju i imamo se čemu nadati. Igramo dobro i stvaramo dosta šansi po utakmici, tako da krize u igri nema, ali prati nas kriza rezultata. Nadam se da će to u narednoj utakmici biti dosta bolje”, kazao je pomoćni trener Sarajeva Mustafa Kodro uoči današnjeg susreta.

Sat vremena prije početka susreta u Zenici počet će utakmica u Modriči gdje će Sloga dočekati Velež.

Dobojlije su iznenađujuće dobro počeli sezonu i nalaze se na visokom šestom mjestu, dok je Velež devetoplasirani, a pritisak na šefa stručnog štaba mostarske ekipe Amara Osima je sve veći i veći.

Velež tri susreta ne zna za pobjedu i eventualnim kiksom protiv Sloge dovest će se u nezavidnu situaciju, možda čak padne i na predzadnje mjesto što će biti signal da se upali “crveni alarm” u Mostaru.

izvor: klix.ba

error: Content is protected !!