Osmo kolo SuperSport HNL-a u petak derbijem otvaraju Rijeka i Dinamo. Susret se od 20 sati igra na Maksimiru.

– Dinamo je dominantan u HNL-u, ekipa o kojoj ne treba trošiti riječi. Moramo kroz utakmicu pronaći stabilnost u fazi obrane, kompaktni kad nemamo lopte. Neću amnestirati igrače, ali ova grupa igrača ima veću kvalitetu od onog što prikazuju na terenu. Na njihovu prezentaciju utjecao je niz sitnih stvari koje su im dali za pravo da si u nekim situacijama stvore alibi, rekao je Budicin, trener Rijeke, u najavi utakmice.

– Imali smo određenih problema u zadnje dvije utakmice jer nismo izvršavali taktičke zamisli na travnjaku. Nije problem izgubiti utakmicu, problem je kad se dogovor ne ispoštuje na terenu. Razgovarali smo puno na tu temu, mislim da ova momčad vrijedi puno više. Rekli smo si neke stvari u lice i ljepota nogometne igre je da ti svaka utakmicu pruža novu priliku za iskupljenje, rekao je Fausto Budicin.

– Naravno da je teško održavati stanje u svlačionici kada je nerazriješena situacija oko trenerske klupe. No, moramo svi znati da postoji samo jedna apsolutna istina, a ta je da je klub iznad svih i iznad svega. Mi smo u toj situaciji da sada pomognemo klubu. Hoću li ja biti trener jedan sat, jedan dan ili jednu godinu, moj zadatak je popraviti trenutno stanje. Omogućiti igračima i klubu izaći iz krize i pripremiti plodno tlo za dobre rezultate u budućnosti. Moramo odraditi posao na pravi način, mi smo svi profesionalci, to moraju znati i igrači i stručni stožer. Nema alibija, svi moramo raditi svoj posao. Ako budemo radili posao kako treba, onda se imamo pravo nadati pozitivnim rezultatima.

Utakmicu protiv Dinama najavio je i veznjak Hodža:

– Čeka nas teška utakmica, svi znamo kakav je Dinamo protivnik. Nemamo što izgubiti, ova utakmica nas može samo podignuti, rekao je Veldin Hodža.

Izvor: narod.hr

error: Content is protected !!