– Mislim da smo odigrali fenomenalnu utakmicu, strašno važnu utakmicu za nas jer bi u slučaju poraza izgubili prvo mjesto u skupini, a Francuzi su bili osokoljeni remijem s Grcima, rekao je izbornik Ivica Tucak nakon što je Hrvatska upisala drugu pobjedu na Europskom prvenstvu u Splitu.

https://radioljubuski.ba/index.php/2022/08/31/hrvatska-uvjerljiva-protiv-francuske-barakude-upisale-drugu-pobjedu/

Svladavši Francusku s uvjerljivih 13:7 Barakude su zauzele prvo mjesto u skupini s maksimalnih šest bodova. Sljedeći protivnik je olimpijski doprvak Grčka.

– Momci su odigrali fenomenalnu utakmicu, sad je sve u našim rukama. U petak protiv Grčke po četvrtfinale. Zaboraviti ovo pod hitno. Za jedno pola sata kad se saberemo, kreće analiza Grka.

Na poluvremenu je bilo 4:4, no u nastavku susreta naši su vaterpolisti nadigrali Francuze.

– Morate razumijete da velika većina momaka igra prvi put u životu u ovakvom ambijentu. Moramo vladati razumom, ali moramo igrati srcem. Veseli da ovi momci pokazuju da imaju nešto u sebi, to ogromno srce. Djelujemo kao prava ekipa. Idemo korak po korak. Moramo pripremiti utakmicu s Grcima strašno dobro u svaki detalj, izanalizirali smo ih jako dobro. Moramo popraviti igrača više u odnosu na utakmicu za broncu na Svjetskom prvenstvu. Imamo velike šanse da dobijemo. Mislim da hoćemo, prenosi HRT.

Bijač: Zahvalio bih ovoj divnoj publici

Sjajan je bio vratar Marko Bijač koji je imao 60% obrana (9/15).

– Marko je bio sjajan, treba priznati da je imao veliku pomoć u igračima. On je bio zadnja stepenica naše obrane. Zaboraviti ovu utakmicu pod hitno, naglasio je Tucak.

– Ja bih čestitao svim našim ovim mladim momcima koji neki od njih igraju ovako veliko natjecanje i to doma pred ovakvom publikom. Pokazali su da imaju karakter. Malo smo nesigurno krenuli u napadu da bi na kraju slavili uvjerljivije od očekivanog. Drago mi je da je tako ispalo, da smo se uspjeli odvojiti. Okrećemo se Grčkoj, osvajaču medalje na posljednja dva velika natjecanja. Znamo kakva je to ekipa, bit će iznimno teško. Zahvalio bih ovoj divnoj publici i pozvao ih da nas podrže u petak, trebat ćemo ih više nego ikad, istaknuo je Bijač.

Hrvatske strijelce predvodio je Luka Bukić s tri pogotka.

– Znali smo da će biti teška utakmica. Francuzi na kraju nisu uspjeli držati naš tempo. Čim smo dignuli obranu to nam je puno pomoglo da si olakšamo završnicu utakmice. Okrećemo se Grcima i borbi za prvo mjesto. Očekujem tvrdu utakmicu. Nadam se da ćemo pobijediti. Atmosfera je odlična, fantastična i pozivam sve navijače da dođu u što većem broju, rekao je Bukić.

Izvor: narod.hr/HRT

error: Content is protected !!