Na 30. Memorijalnom turniru “Mladen Buneta” u petak u organizaciji Zajednice sportova grada Gospića veterani NK Velebit zaigrat će protiv hrvatske nogometne reprezentacije za koju će nastupiti Zlatko Dalić, Dražen Ladić, Vedran Ćorluka, Ivica Olić, Mario Mandžukić i drugi.

Kako je Hini priopćio župan ličko senjski Ernest Petry turnir i revijalna utakmica odigrati će se na stadionu Trupinovac u Žabici u čast nekadašnjeg tajnika, trenera i kapetana Mladena Bunete, te Damira Bunete, Petra Tonkovića i Bože Tonkovića, igrača NK Velebita koji su 1991. godine položili svoje živote u obrani hrvatske domovine, Gospića, svog kluba i naselja Žabica.

Utakmica počinje u 17:00 sati, ali će joj s početkom u 15:45 sati prethoditi odavanje počasti poginulima i to polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomenika poginulim braniteljima ispred mjesnog doma u Žabici.

Nazočnima će se obratili u ime NK Velebita predsjednik Siniša Troha i tajnik Anton Buneta, gradonačelnik Gospića Karlo Starčević, župan Petry i predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

“HNS i naši igrački velikani prepoznali su značaj ovoga turnira te pozivaju sve ljubitelje sporta i Vatrenih da svojim prisustvom uveličaju ovu nezaboravnu utakmicu kako bismo svi zajedno odali počast poginulim hrvatskim braniteljima koji su živjeli nogomet i dali ono svoje najvrednije – svoje živote u obrani hrvatske domovine”, kaže Petry.

Na turniru će između ostalih igrati NK Velebit Benkovac i NK Velebit Žabica.

Dnevnik.ba

error: Content is protected !!