Leipzig nastavlja plodnu suradnju s Dinamom. Nakon Danija Olma i Joška Gvardiola, koji su igrači tog kluba, isto samo što nije postao i Josip Šutalo. Mladi (22) stoper rođen u Čapljini u Dinamo je došao prije osam godina iz metkovske Neretve. Bljesnuo je prošle sezone u Dinamu nakon povratka s posudbe u Istri, a oduševio je proljetos u pobjedama Hrvatske nad Danskom i Francuskom u Ligi nacija.

Od tada se za njega interesira niz velikana i bogatih klubova, a najkonkretnije Leipzig. Branič kojeg Transfermarkt nakon samo 47 utakmica za Dinamo cijeni na 8 milijuna eura je na korak do prelaska u Leipzig i za do tri puta veću cifru. Dinamo ga pušta u Njemačku uz odštetu koja s bonusima ide debelo preko 20 milijuna eura, ali uz osnovni preduvjet da u njegovom aktualnom klubu ostane do idućeg ljeta, dakle u istom aranžmanu kao i Gvardiol, piše Index.hr.

S obzirom na spomenutu cifru, Josip Šutalo bi ispunjenjem uvjeta oko spomenutih bonusa postao jedan od najskupljih igrača Dinama, odnosno izlaznih transfera u povijesti tog kluba. Leipzig ga inače dovodi kao Gvardiolovog nasljednika jer stoper koji je dvije godine mlađi od Šutala na korak je od transfera u Chelsea za 90 milijuna eura. Gvardiol bi tako postao najskuplji branič u povijesti, ali bi i on ostao još do kraja ove sezone u svom aktualnom klubu.

/HMS/

error: Content is protected !!