Hrvatska košarkaška reprezentacija sutra otvara EuroBasket dvobojem protiv Grčke. Uoči početka prvenstva Viki Ivanović razgovarao je s Darijem Šarićem

Kako izgleda Hrvatska dan prije početka prvenstva?

– Izgledamo dobro, imali smo te dvije kvalifikacijske utakmice, protiv Poljske smo malo lošije otvorili pa smo se malo mučili, Švicarsku smo dobro odradili, imali smo i dvije-tri prijateljske, dizali smo se iz utakmice u utakmicu. Ovdje smo da napravimo nekakav rezultat, kako će ići teško je reći, ali mislim da Hrvatska ima potencijala, ima dobre igrače i nadam se da ćemo krenuti dobro već protiv Grčke, rekao je Dario Šarić u razgovoru za HRT.

Kakva je Grčka?

– Najbolji igrač Grčke je Giannis Antetokounmpo, MVP finala i regularnog dijela, možda mu više odgovara malo širi NBA teren za njegove kvalitete, ali i u Europi je dominantan igrač, jedan od najboljih Europljana. Sigurno će biti bitno da ga ne branimo samo s jednim igračem. Bit će napeto, treba dati sve od sebe. Važna je utakmica jer je otvaranje prvenstva, ali ima još utakmica.

Hrvatska je na EuroBasket otišla “ispod radara”, kakva su očekivanja?

– Možda nam to i odgovara, nekako smo najbolje igrali kad smo išli “ispod radara”. Nadam se da ćemo odigrati dobru košarku i da ćemo uživati na terenu. Imamo kvalitetne igrače, teško je govoriti o očekivanjima, vidjet ćemo kako ćemo izgledati, kako ćemo se dizati iz utakmice u utakmicu pa će onda biti sve jasnije, zaključio je Šarić. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!