Najdivniji pas na svijetu, moja duša Ela, netragom je nestala u blizini aleksinačkog sela Bobovišta i ne znam kako ću bez nje. Prošlo je 10 dana kako je nema, a ja sam jedva živa. Tko mi ga vrati, dat ću nagradu od 500 eura ili moj auto Toyota Aygo.

Tako stoji u objavi Beograđanke Svetlane Pandžić, čiji se apel da pronađe svog ljubimca shih tzua ovih dana širi društvenim mrežama.- prenose Nezavisne novine

Svetlana objašnjava da je pas nestao dok je s roditeljima putovala iz Beograda u selo pored Vladičinog Hana na dan kada su je snašle brojne nevolje.

“Na putu prema Vladičinom Hanu hteo sam da stanem na odmorištu ‘Bobovište’ kod Aleksinca i da odem do toaleta u obližnjoj kafani. Ispred odmorišta sam iznenada skrenuo i udario u saobraćajni znak. Nisam Nisam oštetio auto, niti prometni znak, ali se auto naglo zaljuljao, zbog čega se Ela, koja je spavala na stražnjem sjedalu, jako uplašila.Na odmorištu sam je na povodcu odvela do WC-a, ali u od straha mi se otrgla iz ruku, provukla se kroz grmlje i počela da bježi starim putem prema selu Bobovište i Aleksinačkim rudnicima.Trčao sam za njom sedam kilometara, ali nisam uspio da je stignem, “ kaže Svetlana.

Navodi da je trčala za psom dokle je imala snage, ali niti jedno vozilo koje je sretala putem nije htjelo stati i vezati je.

Kamiondžije koje je srela na cesti potvrdili su joj da su njenog psa vidjeli oko kilometar ispred.

“Kada više nisam imao snage trčati, vratio sam se na odmorište. Zabrinuo sam se za roditelje jer su stari, imaju 76 i 78 godina, a uz to mi je otac prije 12 godina imao moždani udar i ne mogu govoriti.Dok sam se vraćala shvatila sam da nemam torbicu sa dokumentima i telefonom i da sam je zaboravila ispred WC-a.Na odmorištu sam doživjela novi šok.Moji roditelji nisu tamo nije bilo ni mog auta, ni torbice. Rekli su mi u birtiji da je naišao neki čovjek sa šleperom i da je ukrcao moj auto i vezao moje roditelje. Torbicu mi je uzeo netko tko je prolazio”, rekla je. Svetlana.

Uz pomoć čovjeka iz lokala uspjela je mobitelom nazvati majku i sustići ih pet kilometara od odmorišta.

“Vozač šlepera nije imao nikakvo objašnjenje zašto je pokupio moj auto i moje roditelje. Ipak je tražio da mu platim uslugu. Nekako smo nastavili put, ali moj auto se pokvario ispred Vladičinog Hana. pet dana je bio ‘zarobljen’ u selu Pord Vladičin Han, odakle mi je otac, a odande sam na sve načine pokušavao pronaći Elu. Pitao sam sve redom, ali nitko me iz sela nije htio uzeti na mesto gde sam izgubila psa.Zvala sam policiju,veterinare,kačila fotografije na društvene mreže.U potragu se uključila i moja rodica iz Aleksinca ali bez uspeha.Otisnula je plakat sa slikom mog psa i nagradu koju nudim. Organizirala je i neke humane ljude koji je traže”, rekla je Svetlana.

Jako je razočarana, kako kaže, što je neki čovjek koji se predstavio kao Darko Radu iz Bobovišta htio zloupotrijebiti to što je ponudila nagradu za pronalazak psa.

“Nazvao me taj čovjek i rekao da je Ela s dječakom. Tražio mi je 250 eura da mi kaže gdje je i još 250 kad dođem po nju. Tražila sam da mi pošalje sliku mog psa i rekla da ću mu odmah isplatiti novac, ali on nije pristao. Nakon što sam prijavila da mi je pas ukraden, policija u Aleksincu mi je rekla da u Bobovištu ne živi niko ko se zove Darko Radu – rekla je Svetlana.

Zbog obaveza na poslu, dodaje, nakon godišnjeg odmora morala je ponovo da radi, ali i da uzima slobodne dane i vraća se na mjesto gdje je Ela nestala kako bi je tražila, prenosi “Nova.rs”.

“Jučer sam htjela otići, ali mi se otac razbolio pa sam morala ostati s njim. Nadam se da je moja Ella živa, nije navikla biti sama u prirodi, boji se visokog grmlja i automobila u pokretu. Kad je pobjegla, trčala je na samom rubu ceste.Ona je jako umiljat pas koji se ne boji drugih ljudi,prilazi svakome tko je pozove i pomazi je.Nadam se da netko tko ne zna da sam traži je, uzeo je i čuva”, rekla je Svetlana.

Apelovala je na sve ljude iz Bobovišta i naselja Aleksinački rudnik, jer pretpostavlja da je njena Ela tu negdje, da joj pomognu da je pronađe.

Oni koji imaju bilo kakvu informaciju o psu mogu se javiti na 017 484771 ili 064 1015282.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!