Mostarska policija je jutros uhitila osam osoba za koje postoji osnovana sumnja da su u nedjelju u 22:30 sati divljali u mostarskom prigradskom naselju Opine, gdje su razbili stakla na dva poslovna objekta i teže povrijedili M.G. (53).

Kako je za portal “Avaza” potvrđeno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije nakon što su identificirani te pronađeni, u jutarnjim satima su privedeni u prostorije Policijske uprave Mostar, gdje se nad njima provodi kriminalistička obrada tokom koje će 24 sata biti zadržani.

Svi su iz naselja Ortiješ  a riječ je o A.K. (25), T.K. (19), I.V. (25), D.K. (26), A.J. (26), M.A. (25), I.D. (20) i B.V. (22).

Podsjetimo, građani su policiji prijavili da grupa maskiranih osoba pravi nered u naselju te da razbijaju stakla na kladionici. Dolaskom na lice mjesta policija je utvrdila da su palicama i drugim predmetima oštetili kladionicu te ugostiteljski objekt, kao i da su fizički povrijedili M.G.

Utvrđeno je da su s lica mjesta pobjegli u automobilima BMW zlatne boje, norveških registarskih oznaka, Renault Clio tamnoplave boje te Golf 2 crvene boje.

Izvor:avaz.ba

error: Content is protected !!