U Austriji, u ugostiteljstvu i hotelijerstvu trenutačno nedostaje čak 15.000 radnika. Kako bi se došlo do potrebne radne snage tvrtke i uslužni pogoni moraju biti sve kreativniji.

Potvrda tome je, kako danas piše austrijski dnevni list Heute u tekstu pod naslovom “Pogon traži radnike, poklanja auto” i oglas jednog od najvećih ugostiteljskih pogona u vlasništvu obitelji Krings u Obertauernu u saveznoj pokrajini Tirol, koja svoje potencijalne zaposlenike mami automobilom Mini Cooper SE vrijednim 37.000 eura, prenosi Fenix-magazin.

Heute ističe kako je obitelj Krings, koja inače u punoj sezoni zapošljava oko 250 radnika, kako muških tako i ženskih, svjesna zabrinjavajuće situacije s manjkom odgovarajuće radne snage u Austriji i stoga nudi posebne uvjete, kako bi se domogla, bolje rečeno “namamila” 50 radnika za predstojeću zimsku sezonu.

Navedeni obiteljski pogon obuhvaća hotel Seekarhaus i Hochalm, a ima i vlastitu tvrtku za skijaške liftove. Alexandra Krings, jedna od članica obitelji smatra da Mini Cooper nije dovoljno privlačan mamac, pa dodatno nudi budućem zainteresiranom zaposleniku i besplatnu jednokrevetnu sobu, jelo i piće, te besplatno korištenje saune i fitness centra, Internet i TV. Zaposlenici imaju i besplatnu vožnju brdskim željeznicama i skijaškim liftovima u vlasništvu obitelji Krings.

Ono na što treba skrenuti pozornost je da Mini Cooper ne dobiva svaki radnik, nego samo onaj koji će među kandidatima za ispražnjena radna mjesta biti izvučen na obiteljskoj lutriji. Automobil ima pravo besplatno koristiti godinu dana.

Također je važno istaknuti da se cijeli ugostiteljsko-hotelijerski pogon uz prateći sportsko-skijaški centar nalazi na čak 1.800 metara nadmorske visine. I da se, kako piše Heute, radi 5 ili 6 dana u tjednu (fiksno radno vrijeme), a jedan je dan slobodan. Pa ko voli nek` izvoli!

Izvor:fenix-magazin.de

error: Content is protected !!