Dvoboj Dinama i Chelsea na otvaranju Lige prvaka odigran je u sjajnoj atmosferi pred više od 20.000 gledatelja na stadionu Maksimir.

Osmo Dinamovo izdanje u Ligi prvaka nije moglo početi bolje. Na stadionu Maksimir je “pao” bivši europski i engleski prvak i engleski velikan Chelsea.

Nažalost, kako je istočna tribina i dalje zatvorena nakon potresa, u prodaju je pušteno tek nešto više od 20.000 ulaznica koje su razgrabljene za nekoliko sati. Navijačima Chelsea bila je osigurana južna tribina, a u Zagreb ih je doputovalo 500-injak.

Atmosfera je cijeli susret bila sjajna, tribine se nisu gasile, a ritam je davala raspjevani BBB guravši “Modre” prema velikom podvigu i pobjedi 1-0 golom Mislava Oršića u 13. minuti.

Ogled “Modrih” i “Bluesa” iz maksimirske lože pratio je i predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Aleksander Čeferin, koji je za otvanje Lige prvaka izabrao baš Zagreb.

Čeferin je bio u društvu UEFA-ina direktora i legende “Vatrenih” i Dinama Zvonimira Bobana koji se nakon niza godina ponovo pojavio na maksimirskom stadionu.

Među brojnim uglednicima i poznatim imenima bili su i predsjednik Sabora Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, gradonačelnik Tomislav Tomašević….

Utakmicu je pratio i novi vlasnik londonskog kluba američki milijarder Todd Boehly.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!