Umirovljeni mesar (90) iz engleskog grada Kenta proglašen je krivim za ranjavanje svoje slijepe i bolesne supruge (90).

Edward Turpin je svoju ženu Joan Turpin prošle godine izbo u njihovom domu. Incident se dogodio kasno navečer kada ga je ona probudila. Umirovljenik danas nije bio na izricanju presude zbog narušenog zdravlja. Turpin je oslobođen pokušaja ubojstva svoje supruge s kojom je proveo 60 godina u braku, piše Independent.

Turpin je priznao da je uzeo kuhinjski nož te ozlijedio svoju ženu u krevetu. “To ju je umirilo nakon što je počela vrištati”, rekao je ranije.

“Išla mi je na živce, pukao sam”
Turpin je bio pušten uz jamčevinu pod uvjetom ograničenog kontakta sa suprugom koja je u staračkom domu. Sud je čuo da je napad ostavio veliki psihički utjecaj na Turpinovu suprugu. Na sudu je rečeno da je supruga kada ju je suprug izbo sve više ovisila o pomoći 90-godišnjaka. 

Turpin je prvo izbo suprugu pa je onda krenuo ranjavati sebe. Odmah nakon napada je uputio hitni poziv i rekao operateru da su on i žena ozlijeđeni, ali da žele umrijeti. Turpin je ranije rekao da mu je žena počela ići na živce i da je “pukao”. 

“Nisam joj htio nauditi. Proveli smo zajedno 60 dobrih godina, sve što želim je nastaviti sa životom”, rekao je Turpin tijekom svjedočenja prošle godine. Par je još uvijek u braku, a Turpin telefonski zove svoju ženu u starački dom dva puta dnevno.

U videosvjedočenju Turpinova supruga je rekla da je on “divan čovjek” i da joj nikada prije nije naudio. Kazna će 90-godišnjem Englezu biti naknadno izrečena.

Izvor:indeks.hr

error: Content is protected !!