Marinko Mavrović, izbornik hrvatske futsalske reprezentacije, objavio je popis igrača za prijateljsku utakmicu s Francuskom koja će se odigrati u Lavalu, u subotu 17. rujna.

Na Mavrovićevom popisu našli su se Zoran Primić (Square), Filip BaškovićToni Jelavić (obojica Novo Vrijeme), Božo Sučić (Universitas), Josip JurlinaDuje KusturaAntonio SekulićMarko Kuraja (svi Olmissum), David MatajaNiko Vukmir (obojica Futsal Pula), Dario Marinović (Square), Mateo MužarLuka Perić Kristijan Čekol (svi Futsal Dinamo).

Reprezentacija će se okupiti 12. lipnja, a susret s Francuzima poslužit će kao uvertira pred nastupe u kvalifikacijskom ciklusu za Svjetsko prvenstvo 2024. godine protiv Mađarske i Izraela.

– Okrenuli smo novu stranicu, u novu natjecateljsku sezonu ulazimo s novim stožerom i pomlađenom reprezentacijom. U kadru reprezentacije više nisu LuketinKanjuhPerišićMatoševićNovak Josip Suton. Odlučili smo napraviti smjenu generacija, a ovom prilikom zahvaljujem se igračima koji više neće biti dio reprezentacije, a koji su dali značajan doprinos u proteklom razdoblju. Naravno da će sve njih teško biti nadomjestiti preko noći, ali svaki novi početak je težak. Trebat će vremena i strpljenja, iako su pred nama veliki izazovi. Pokušat ćemo se plasirati na Svjetsko prvenstvo koje nismo izborili 22 godine, ali naš je prioritet Europsko prvenstvo 2026. godine do kojega bi ovi mladi igrači trebali steći dovoljno iskustva da bi Hrvatska tamo bila konkurentna, rekao je Mavrović.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!